Menüpontok

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének ügyvezető elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnökségi tagja.

Mély fájdalommal értesültünk róla, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének ügyvezető elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület elnökségi tagja. 
Nyírő Zsolt egész életében aktívan sportolt, 1976-tól az SSC leigazolt asztalitenisz játékosa, előtte és közben szinte mindenféle sportágat kipróbált. Kajakozott, focizott, kézilabdázott, atletizált és sakkozott, ahogy ő mondta, talán csak a súlyemelés maradt ki a sportágak közül. Haláláig versenyszerűen sportolt az MTK tagjaként. 

Több mint kétszáz alkalommal ölthette fel büszkén a válogatott mezt. Eredményei közül a legjelentősebb az 1985-ben, Los Angelesben nyert siketlimpiai bronzérme és Európa-bajnoki aranyérme, amit 1983-ban, Koppenhágában nyert. 
A sportszakmai tevékenysége elvitathatatlan a magyar hallássérült sport életében. Végigjárta a sportvezetői szamárlétrát, a Siketek Sport Clubjában (SSC) intézőként kezdte, majd szakosztályvezető, később elnökségi tag majd alelnök lett. A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnökségi tagja, majd elnökhelyettese, ügyvezető elnöke és nemzetközi alelnöke volt. 
Nemzetközi sportdiplomáciában is jelentős eredményeket ért el, 2002-től az ICSD technikai igazgatója volt, három siketlimpiai (Melbourne, Taipei és Szófia) és két VB (Szófia, Tokió), két EB ( Malmő és Czechostowa) asztalitenisz versenyeinek lebonyolításával bízták meg. A European Deaf Sports Organization (EDSO) technikai igazgatója 2004-től 2011-ig. 

 

A magyar fogyatékos sport legendás, elhivatott nagysága távozott, nyugodjék békében. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, tisztelettel köszönjük a munkáját, eredményeit őrizzük és továbbadjuk. 
Nyírő Zsoltot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság saját halottjának tekinti.