Menüpontok

A szlovák bajnokság után Szlovéniában folytatta a versenyzést a a magyar para asztalitenisz válogatott.

Az egyéni versenyek során a nagyon erős szinte a teljes európai élmezőnyt és sok ázsiai versenyzőt felvonultató mezőnyben két arany és egy bronz érmet sikerült nyernie egyéniben a magyar sportolóknak, ami biztató eredmény a jövőt tekintve. 
Pálos Péter paralimpiai bajnok úgy nyert , hogy legyőzte az elődöntőben a tavalyi EB második francia Creanget, a döntőben pedig a világranglista első belga Van Ackert!
Major Endre a múlt héten megrendezett szlovák nemzetközi bajnokság megnyerése után duplázott az olasz Borgato elleni sikerével. 
Berecki Dezső hatalmas mérkőzésen a 4 közé jutásért legyőzte a japán Iwabuchit, a döntőbe jutásért pedig az orosz Nozdrunov, aki a világranglista 2. helyezettje állította meg, így bronzérmet nyert. 
Csonka András és Zborai Gyula a nyolc közé jutáskor kapott ki mindketten az angol ellenfelektől, Arlóy Zsófia pedig a négy közé jutáskor a lengyel ellenfelektől. Bicsák Bettina nem jutott tovább a csoportból, de nagyon jó játékot mutatott a világranglista 4. dán és az élmezőnybe tartozó török játékos elleni mérkőzéseken. 

A nagyszerű egyéni eredmények után csapatban is remekeltek a magyarok, Pálos Péter belga társával arany, Berecki Dezső finn és malajziai játékosokkal ezüst, Arlóy Zsófia pedig holland partnerével bronz érmet nyert!
A riói paralimpián csapatban is helytállt Csonka András - Zborai Gyula egység a negyed döntőben az angolok ellen kikapott, Major Endre az orosz asztaliteniszezővel közösen a 4. helyen zárt.
Bicsák Bettina a japán sportolóval alkotta duója a csoport küzdelmek során egy győzelmet szerzett, így a magyar csapat a szlovén versenyen összesen 3 arany, 1 ezüst, és 2 bronz éremmel zárt. Gratulálunk a sportolóknak, felkészítőiknek és köszönjük a tájékoztatást, fotókat Vígh Zsolt szövetségi kapitánynak!