Menüpontok

Tíz érem a montreáli vívó világkupán, tarolt a magyar női kerekesszékes vívó válogatott!

Az első napi párbajtőr küzdelmek során két ezüstérem született Krajnyák Zsuzsi (A kat.) és Dani Gyöngyi (B kat.) jóvoltából, Veres Amarilla (A kat.) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

 

Másnap sportágtörténeti sikerrel folytatták a lányok, az első ízben rajthoz álló női kardcsapat (Hajmási Éva, dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla) rögtön aranyéremmel ünnepelhetett! 

 

A folytatásban tőr egyéniben Krajnyák (A) és Dani (B) volt megállíthatatlan, Hajmásit pedig csak honfitársa tudta megakdályozni ugyanebben, így ő ezüstöt vehetett át az A kategóriás versenyben. 

 

A viadal befejező napján Veres Amarilla győzte le fölényes magabiztossággal valamennyi ellenfelét és lett aranyérmes a kard egyéni A kategóriás küzdelmeiben, ugyanitt Hajmási Évi bronzérmet vehetett át, csakúgy, mint a B kategóriában élete első egyéni VK-érmét szerző dr. Mező Bolgárka. Ezzel a kicsiny létszámú, alig öt fős magyar csapat (amelynek egyetlen tagja sem maradt aranyérem nélkül), fantasztikus teljesítménnyel, 4 arany, 3 ezüst és 3 bronzérmet szerezve első helyen végzett az éremtáblázaton! 

 

Gratulálunk mindenkinek, a versenyen közmegelégedésre bíráskodó Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség Főtitkárának,  a versenyzőknek, Dani Gyöngyinek, Hajmási Évinek, Krajnyák Zsuzsinak, Mező Boginak, Veres Amarillának  és végül, de nem utolsósorban a felkészítő edzőknek, Beliczay Sándornak, Bódy Istvánnak, Erdei Péternek, Feczer Viktornak, Kovács Ivánnak és Szirmai Benedeknek! 

Köszönjük a fenti tájékoztatást Nemcsik Zsolt szövetségi kapitánynak!