Menüpontok

Közös régiós ifjúsági edzőtábor a Szlovák Paralimpiai Bizottság főszervezésében

Az edzőtábor zárónapján a nemzetek között mini tornát is rendeztek mindkét sportágban, bocciában Kalános Róbert 2. Nagy Vivien 3. helyezést ért el, a győzelmet a lengyel W. Lamch szerezte meg.

A magyar csapat tagjai:
Kalános Róbert (MDSE Budapest)
Nagy Vivien (MDSE Budapest)
Segítők: Tóth Ági és Grósz Ferenc 
Csapatvezető: Mártai Eszter

Dányi Anita, az MPB nemzetközi igazgatója meglátogatta a versenyzőket az augusztus 24-i edzésnapon és köszönetét fejezte ki az első tábor megszervezéséért Samuel Roskonak, a Szlovák Paralimpiai Bizottság főtitkárának.

Az edzőtábor után Nagy Vivien így nyilatkozott a szervezésről: 
" Minden rendben volt a szervezés első osztályú volt. 
Nagyon odafigyeltek, hogy mindenünk meglegyen, amire csak szükségünk van.
Az edzéseket Michaela Balcova (világbajnok BC4-es kategória) és Róbert Mezík (Európa Bajnok BC2-es kategória) tartották nekünk. Jó volt látni, hogy az edzés módszer, amiket mi elvégzünk itthon szinte ugyanazok.
Annak ellenére, hogy Robival hosszabb pihenőt kaptunk nyáron nagyon jól mentek az edzések és a mérkőzések is. Voltak ellenfeleink Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból és természetesen Szlovákiából is. Az elődöntőben kerültünk össze Robival, amit Robi 4-2 arányban nyert meg velem szemben. Utána ő kikapott a döntőben én pedig nyerni tudtam a bronzmérkőzésen, de helyén kell kezelnünk ezeket a meccseket, mert nagyon fiatal ellenfeleink is voltak, 13-23-ig volt az életkor általában.
Eleinte kicsit megvoltunk szeppenve. Nagyon szerettem volna Mezík Robi ellen játszani egy meccset, de úgy voltam vele, hogy a vb után biztos fáradt így nem zavartam. Egyik edzés után viszont odajött hozzám és azt mondta, hogy nagyra tartja Robi és az én játékomat is és, ha nem gond szeretne velem edzőmérkőzést játszani. Naná, hogy igent mondtam.
Robi élvezte a mérkőzéseket és végig mosolygott, a döntőre fáradt el egy kicsit, de ott is a legtöbbet hozta ki magából. Sokan gratuláltak nekünk és érdeklődtek, hogy milyen módszerekkel edzünk.
Bár nem voltunk csúcsformában, de az őszi versenyekre már minden rendben lesz.
Eszter és Ági folyamatosan ott voltak velünk és segítettek mindenben és nem csak segítők, de edzők és vezérszurkolók is voltak egyben Feri pedig mindig ott volt, hogy ha mennünk kellett valahová a busszal vagy, ha valami problémánk volt.
Köszönjük a Magyar Para Boccia Szövetségnek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Szlovák Paralimpiai Bizottságnak a lehetőséget.”