Menüpontok

Bilaterális együttműködést írt alá Marokkó fővárosában, Rabatban, a Marokkói Parasport Szövetség és Magyar Paralimpiai Bizottság.

Marokkóban jelenleg 10 parasportágat gyakorolnak és űznek versenyszerűen a fogyatékkal élők, ezek között például a kerekesszékes vívás nem szerepel. A hazai delegáció látogatásának szintén fontos célja volt a kerekesszékes vívás bemutatása és egy ismertető edzés megszervezése. Az IWAS Wheelchair Fencing Bizottsága sportágfejlesztési keretéből a marokkói kerekesszékes vívás beindítása érdekében nagylelkű adománnyal járult ehhez hozzá, egy kerekesszékes víváshoz szükséges pástot és versenyszéket adományozott a Marokkói Paralimpiai Bizottságnak. Az eszközöket Szekeres Pál, az IWASF elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke adott át személyesen Hamid El Aouni elnöknek. Osváth Richárd és Ali Maftout, a legeredményesebb marokkói ép vívó élőbemutatót tartott a jelenlévő közel 100 fő számára. A nyílt edzésbemutatón sportolók, fogyatékos sportolók, fogyatékos gyerekek, a marokkói vívószövetség képviselői és helyi sportszakemberek vettek részt. Bízunk benne, a látogatás eléri célját, és hamarosan a marokkói kerekesszékes vívók méltó ellenfelei lesznek a magyar csapatnak! Kiemelt köszönettel tartozunk az esemény megszervezését és lebonyolítását koordináló Magyarország Rabat-i Nagykövetségének, Őexcellenciája Tromler Miklós nagykövet úrnak és Kolozs András külgazdasági attasénak, és minden kedves munkatársuknak, akik a helyszínen is segítették a magyar delegációt. Nagykövet úr egyenként 10.500 dirham adományt nyújtott át a két marokkói társszervező, a marokkói bizottság és a Centre National Mohammed VI des Handicapés vezetői részére. Beszédében kiemelte, hogy a sport „Mindenkié” és ezért a magyar kormány is sokat tesz. A program marokkói társszervező partnerei:
Fédération Royale Marocaine des Sports pour Personnes Handicapées,Centre National Mohammed VI des Handicapés. 
A program hivatalos támogatói voltak: Marokkói Ifjúsági és Sportminisztérium, Marokkói Szociális, Családi és Esélyegyenlőségi Minisztérium, Marokkói Oktatási Minisztérium, Marokkói Királyi Vívószövetség, Marokkói Olimpiai Bizottság.

További fotók a Magyar Paralimpai Bizottság facebook oldalán találhatóak.