Menüpontok

Pásztory Dóra az úszás halhatatlanjai között

A Magyar Úszó Hírességek Csarnokába a Magyar Úszó Szövetség ebben az évben Gyenge Valéria olimpiai bajnok úszónőt, (1952-ben Helsinki 400 méter gyorsúszás) Risztov Évát, az első nyíltvizi hosszútávúszó női olimpiai bajnokunkat (2012-es londoni olimpiai 10 kilométer) Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszót (2002 Sydney 200 m vegyes, 2004 Athén 200 m vegyes) Dr. Sós Csaba mesteredzőt, egykori úszót, az épek és a paraúszó válogatottak szövetségi kapitányát, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetőjét és - posztumusz - id. Knézy Jenőt, a Magyar Televízió életműdíjas legendás sportriporterét iktatták be a halhatatlanok közé. 

A Magyar Paralimpiai Bizottság büszke rá, és köszönetét fejezi ki a MÚSZ felé, hogy immáron paraúszó is tagja az úszósport hazai kiválóságait számontartó halhatatlanok csapatának, és bízunk benne további paraúszó legendák is kiérdemlik a jövőben ezt a megtisztelő címet.

Gratulálunk a legendáknak, a Magyar Paralimpiai Csapat facebook oldalán   megnézhetitek Pásztory Dóra videóüzenetét, aki sajnos személyesen nem tudott jelen lenni az eseményen, így virtuálisan köszönte meg a díjat. 

https://www.facebook.com/magyarparalimpiaicsapat/