Menüpontok

Kisorsolták a Női-és Férfi Ülőröplabda Európa-bajnokság csoportjait

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sikeresen pályázott az Európa-bajnokság rendezési jogáért, amelyet 2018-ban a Para Volley Europe (PVE) Budapestnek ítélt. 2019. július 15-20. között, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 16 ország közel 400 európai sportolója méri majd össze tudását a legnépszerűbb para csapatsportágban.

A május 12-i sajtótájékoztatóval egybekötött sorsolás helyszíne a Budapest hajó volt, így a live streamen a sorsolást követő csapatok Európa szerte láthatták, milyen gyönyörű panorámájú városba érkeznek.

A sajtótájékoztatón az online és a hazai nézőket köszöntette Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Branko Mihorko, a Para Volley Europe elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Gangl Edina Európa-bajnok válogatott vízilabdázó, Budapest Sportfőváros 2019 nagykövete.

A csapatokat a csoportokba Dobi Edina és Németh Szabolcs válogatott álló röplabda játékosok húzták ki, az utolsó golyót Licsicsányi Boglárka, a Mozgásjavító Intézmény tanulója, a hazai ülőröplabda sport kölyök csapatának tagja húzta ki.

Raska Gyula, az ülőröplabda szövetségi kapitánya szerint magyar szempontból jól sikerült a sorsolás eredménye: „a női vonalon jó csoportba kerültünk, de nem dőlhetünk hátra, mert a továbbjutást eldöntő mérkőzésekre a másik, erős csoportból kapunk ellenfelet. Mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük a csoportunkat, így talán elkerülhetőek lesznek a nagyon kemény ellenfelek. Férfiaknál a csoportban van esély egy jó helyezésre, a középmezőnyt szeretnénk hozni a végére. Úgy látom fair lett a sorsolás, jól oszlottak el a kemény, erős országok csapatai, izgalmas mérkőzéseket láthatunk majd két hónap múlva.”

A szervezők számos aktivitással készülnek az Európa-bajnokságot megelőző kampány során, céljuk, hogy minél többen jöjjenek szurkolni a magyar válogatottnak a díjmentes belépésű hazai rendezésű versenyre.

A sorsolást visszanézheti ezen a linken: https://youtu.be/7FDXWFAB53c
Forrás és fotók: MPB További fotókat a Magyar Paralimpiai Csapat facebook oldalán talál! Köszönjük a MAHART PassNave Kft. támogatását!