Menüpontok

Három arany, hét ezüstérem a szervátültetettek téli világjátékán!

Eredmények: 

Berente Judit (az 50-59-éves korcsoportban) 3 km-es sífutásban és 1 órás sífutásban ezüstérmet, biathlonban aranyérmet nyert.

Dobos Judit (az 50-59 éves korcsoportban) snowshoe-ban aranyérmet nyert.

Dobos Péter (az 50-59 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban, óriás műlesiklásban és paralell szlalomban is a tizedik helyen végzett.

Gelencsér Róbert (a 40-49 éves korcsoportban) snowshoe-ban ezüstérmet szerzett, szlalomban hatodik, paralell szlalomban 7. lett, szuper óriás műlesiklásban a 10. helyen végzett.

Jeszenkovits Judit (a 60+-os korcsoportban) showshow-ban aranyérmet szerzett.

Kőműves Luca (a 18-29 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban, óriás műlesiklásban, szlalomban és paralell szlalomban szerzett négy ezüstérmet.

Mátyás László (a 40-49 éves korcsoportban) szuper óriás műlesiklásban és szlalomban a negyedik helyen végzett, paralell szalomban a hatodik, óriás műlesiklásban a hetedik helyen végzett.

Szendi János (az 50-59 éves korcsoportban) paralell szlalomban a negyedik helyen, szlalomban az ötödik helyen, szuper óriás műlesiklásban az ötödik helyen, óriás műlesiklásban a hatodik helyen ért célba.

A team manager Berente Judit volt, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a csapatorvosként Dr: Remport Ádám kísérte a versenyzőket, aki a SE Transzplantációs Klinika belgyógyász-nefrológus egyetmi docense.

A versenyzők a Magyar Sí Szövetség segítségével készültek fel a Világjátékra, Stark Márton alpesi edző segítségével a Schladmingban tartott edzőtáborban.
Forrás és fotók: Magyar Szervátültetettek Szövetsége