Menüpontok

Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula pisztolyos sportlövők képviselték hazánkat a franciaországi Chateauroux Para sportlövő világkupán

Kifejezetten hideg, szeles volt az idő a verseny napján, Gyula pontlövészetben 275-öt lőtt, Kriszta 278-at. Gyorslövésben Gyula 278, összesen 553 kör /11. hely/, mely kettő körrel kevesebb, mint a nyolcfős döntő alja, viszont 7-8 körrel maradt el a biztonságot jelentő 5., 6. helytől. Kriszta 261-es gyorsot lőtt, 539-es végeredménye a 20. helyre volt elég. A kieséses döntőt az ukrán Denysiuk nyerte, aki az alapverseny során is a legjobbnak bizonyult /576/. Szerdán egy időpontban volt a két versenyző hivatalos légpisztolyos edzése. Kriszta derűsen jött ki a lőállásból, Gyulának viszont kevésbé állt össze a szórás.
A döntő napján Kriszta folytatta, amit előző nap már begyakorolt. 18 indulóból, magabiztos versenyzéssel, első helyen fejezte be a kvalifikációt /565 kör/. A döntő nagyon szoros volt. Kriszta a harmadik helyet szerezte meg. Végig versenyben volt az első helyért, azonban N. Fario a végén nemcsak őt, hanem török ellenfelét is megelőzte, ezzel megszerezte Olaszországnak a tokiói kvótát. A férfiak versenyében Gurisatti Gyula /559/ két körrel elmaradva a döntőtő aljától /6-7 körrel a biztonságot jelentő 5., 6. helytől/, a kilencedik helyen végzett a 43 fős mezőnyben. Az első 50 lövés során kiegyensúlyozottan, jól lőtt. Az utolsó sorozatban azonban saját átlagától öt körrel gyengébben teljesített, ezzel elszálltak a döntős remények. A versenyt az indiai M. Narwal nyerte – aki az alapverseny során is a legjobb volt /578/ - és szerzett olimpiai kvótát.Két nappal később mindkét versenyző az 50 m-en, szabadpisztollyal folytatta a világkupát a 38 fős mezőnyben. Az előző napi hivatalos edzésen Krisztának kellett többet dolgoznia, hogy összeálljon a szórás. Gyula jó érzéssel fejezhette be az edzést. Mindketten jól kezdték a versenyt. Kriszta az első harminc lövés során némileg időzavarba került, de jól teljesített, 270 körrel a 7. helyen állt. A folytatásban sütésével elbizonytalanodott, sokat dolgozott vele /száraz lövések/, de nem tudott a probléma fölé kerekedni. 523 körrel a 13. helyen végzett. Gyula a verseny középső szakaszában elvesztette a biztonságát, a negyedik sorozatban pedig egy külső holtpontos négyessel megpecsételte sorsát. Ez a sorozat 81 lett. Utolsó két sorozatánál, mely 179 kör lett, csak ketten lőttek jobbat a mezőnyben, de már nem tudott visszaérni az első nyolc közé. 526-al 10. lett, három körrel elmaradva a döntő aljától, /6-9 körrel a biztonságot jelentő 5., 6. helytől/. Az alapversenyt az indiai M. Narwal nyerte 542 körrel, a döntőben újra az ukrán Denysiuk bizonyult a legjobbnak. A kvótát az indiai Singhraj és a cseh Pesek szerezte meg. A világkupán 44 ország 232 versenyzője vett részt, a különböző versenyszámokban összesen 535 indulót regisztráltak. Karácsony Gyula, Gurisatti Gyula edzőjének fenti beszámolója és értékelése szerint a sportolók remek rendezésű, magas színvonalú versenyen vettek részt, kitűnő versenypályán.Köszönjük a színes, részletes beszámolót és a fotót, gratulálunk a sportolóknak, drukkolunk, hogy legközelebb sikerüljön a tokiói kvóta!