ITTF PTT Paraasztalitenisz Hungarian Open/ ITTF PTT Para Table Tennis Hungarian Open

Eredmények: 

/uploads/files/Eger_Teams(1).pdf

/uploads/files/Eger_Singles.pdf

/uploads/files/Eger_Singles_Standing_1.pdf

/uploads/files/Eger_Singles_Wheelchair_1.pdf

/uploads/files/Eger_Teams.pdf

/uploads/files/Eger_Teams_Draw.pdf

 

  Záróközlemény:                                                                                

Tizenhét érmet, köztük öt aranyat nyertek a magyar para-asztaliteniszezők az egri nemzetközi versenyen

 

Tizennyolc országból közel száz versenyző nevezett a Hungarian Open Para-asztalitenisz Bajnokságra. A játékosok között a riói paralimpián érmet szerzett hazai és külföldi sportolók valamint egy igazi sportlegenda, Jan Riapos is ott volt.

A verseny alkalmat adott arra, hogy a magyar versenyzők felmérjék, hol tartanak külföldi vetélytársaik, és arra is, hogy jónéhány hazai újonc kipróbálja magát.

Jan Riapos, négyszeres paralimpiai, világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, a Szlovák Paralimpiai Bizottság elnöke szívesen jön Magyarországra: „1994-ben Budapesten kezdődött a sportkarrierem, sokat köszönhetek annak a versenynek. Eger gyönyörű történelmi város, kiváló versenyeket szerveznek itt, amelyek nemcsak Magyarország, hanem a teljes közép-európai régió pozícióját erősíti a sportdiplomáciában. A magyar parasportolók a nyári sportágakban, a szlovák parasportolók a téli sportágakban erősek, a két ország paralimpiai bizottsága között harmonikus az együttműködés, hiszen közös célunk, hogy felzárkózzunk a nálunk előrébb járó parasport-nemzetekhez.”

Csonka András, a riói paralimpián ezüstérmet nyert asztaliteniszező két arannyal zárt, azt mondja, biztató, hogy csapatban is nyertek a május végi pozsonyi világbajnokság előtt. „Az egyéni játékom során fokozatosan javítottam, kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyertem, Zborai Gyulával pedig csapatban is egyre összeszokottabban játszunk.”

Arlóy Zsófiának, a jelenleg legeredményesebb magyar női versenyzőnek a riói paralimpia után ez volt az első nemzetközi versenye. „Egy paralimpiai ciklus után mindig nehéz a következőt elindítani, hiszen sok új versenyző tűnik fel, akik a következő négyéves kvalifikációjukat alapozzák meg ezeken a versenyeken. Természetesen büszke vagyok rá, hogy két aranyéremmel zártam, különösen a csapataranynak örülök, hiszen Bicsák Bettinával azt az izraeli csapatot vertük meg, ahol az egyik versenyző, Dor Karmit a világ élmezőnyébe tartozik.”

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta: "Kiemelt célunk 2017-ben, hogy minél több nemzetközi versenyt rendezzünk, egyre több sportág vezetőit, döntéshozóit tudjuk meggyőzni arról, hogy érdemes Magyarországra bízni a szervezést. A hazai rendezésű versenyeken - mint a most lezajlott nyílt asztalitenisz bajnokságon is - ráadásul olyan magyar versenyzőknek tudunk versenyzési lehetőséget biztosítani, akik egyelőre nem jutnak el a válogatott kerettagságig, valamint kiváló lehetőség ez az új versenyzőinknek is. Öröm, hogy az óceánokon túlról is utaztak erre a versenyre, a 18 ország közel 100 versenyzője elégedetten, a magyar vendégszeretet megtapasztalva utazik haza.”

Az ITTF PPT Hungarian Openen érmet nyert magyar asztaliteniszezők:

Egyéniben:

Aranyérem: Arlóy Zsófia (SF6-8), Csonka András(SM8), Major Endre(SM1)

Ezüstérem: Farkas Lászlóné (SF6-8), Bicsák Bettina (SF9-10), Retter Barnabás(SM9), Szigeti Béla(SM10)

Bronzérem: Benke Mária (SF9-10), Zborai Gyula (SM8), Kaiser János (SM1)

Csapatban:

Aranyérem: Arlóy Zsófia-Bicsák Bettina, Csonka András-Zborai Gyula

Ezüstérem: Farkas László- Gustav Wiesenhofer (AUT)

Bronzérem: Koller Helke (AUT)-Kovács Ika, Major Endre-Kaiser János, Benke Mária-Farkas Lászlóné, Retter Barnabás-Szigeti László

Budapest, 2017. március 19.     

Magyar Paralimpiai Bizottság

 

Sajtómeghívó: 

A Magyar Paralimpiai Bizottság tisztelettel meghívja Önt az ITTF (International Table Tennis Federation) Nyílt Magyar Országos Bajnokságára, amelynek Eger városa ad otthont.  A hazai rendezésű nyílt bajnokságára 18 ország 90 sportolója regisztrált.

 

A versenyzők között köszönthetjük többek között a riói paralimpia ezüstérmes magyar asztaliteniszezőjét, Csonka Andrást, a Rióban negyedik helyen végzett kerekesszékes asztaliteniszezőt Major Endrét, a magyar asztalitenisz csapatot Rióban egyetlen női versenyzőként képviselő Arlóy Zsófiát és számos kiváló magyar paraasztaliteniszezőt.

 

 

A bajnokság időpontja:                               2017. március 17-19.

 

Egyéni versenyek:                          2017. március 17. (péntek) 10.00 - 18.30

Eredményhirdetés:                       2017. március 17. 18.30

Csapatversenyek:                          2017.március 18-19.(szombat-vasárnap) 10.00-18.30

Eredményhirdetés:                       2017. március 19. 18.30

Helyszínek:                                     Hotel Eger & Park (ülő játékosok)

(3300 Eger, Szálloda utca 1-3.)

 

Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnoka (álló játékosok)

(3300 Eger, Leányka u. 6.)

 

 

A versenyen a versenyzőkkel, díjátadókkal az interjúkészítés és forgatás előre egyeztetett időpontokban lehetséges.  Az időpontokért és regisztrációért kérjük, forduljon Szerencsi Évához, a Magyar Paralimpiai Bizottság kommunikációs igazgatójához az alábbi elérhetőségeken:  media@hparalimpia.hu vagy a +36/30-584-7476-os telefonszámon.

 

A bajnokság aktuális eredményeit élőben ezen a linken követheti: http://livestream.zone/

illetve az MPB hivatalos felületein:

Magyar Paralimpiai Csapat facebook oldala/ Magyar Paralimpiai Bizottság facebook oldala www.hparalimpia.hu/Magyar Paralimpiai Csapat instagram oldala 

 

Versenykiírás: 

ITTF Para Asztalitenisz Hungarian Open/ ITTF Para Table Tennis Open

Eger, Hotel Eger & Park és Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnoka

A versenyen egyaránt indulhatnak álló és kerekesszékes versenyzők.

2017. március 17-19. között kerül megrendezésre az ITTF Para Asztalitenisz versenysorozat magyar állomása. A verseny két helyszínen, a Hotel Eger & Parkban illetve az Eszterházy Egyetem Sportcsarnokában zajlik. Mind az álló, mind a kerekesszékes versenyeken a csarnokokban izgalmas versengés várható a győzelemért, a számos kontinens versenyzői között. 

A verseny helyszínén klasszifikáció is lesz, a klasszifikációt 2017. március 15-16-án, a versenyt megelőzően tartjuk!  

For more information please click here: 

/uploads/files/ParaTableTennis_Prospectus.pdf

For the entry form please click here: 

/uploads/files/ParaTableTennis_Entry_Form.xls

Következő események