Menüpontok

Duál Karrier

Duál karrier program indul a fogyatékosok sportjában

A Magyar Paralimpiai Bizottság a duál karrier program elindításával segítséget kíván nyújtani volt és jelenlegi fogyatékos sportolóknak az élsport melletti és utáni életútjukban, vagyis kettős karrierjük megtervezésében.

A kettős karrier a sportban azt jelenti, hogy a sportolók élsportolói karrierjük mellett, tudatosan törekszenek a sporton kívüli, sportolói pályafutásuk befejezése utáni életpályájuk egyidejű építésére is.

A kettős karrier általában 15-től 20 évig tart. Az elit sportolói karrier különböző szakaszokra osztható: a sportba való belépéstől kezdve a tehetség tovább fejlesztésén keresztül a sportoló csúcsteljesítményét elérve a befejező, visszavonulást közvetlen megelőző szakaszra. Egészen a sportpályafutás kezdetétől különös hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sportoló a sportkarrier utáni életre is tudatosan készüljön. Fel kell készíteni a nem várt eseményekre (betegség, sérülés), valamint rá kell őket vezetni a kettős karrier tervezésével és gyakorlásával járó előnyökre (alkalmazkodó-képesség, fegyelem, céltudatosság, önbizalom, kiszámíthatóság és magabiztosság).

Programunk keretében képzésekkel, konzultációkkal, tréningekkel, karriertanácsadással kívánjuk segíteni sportolókat a civil életben való elhelyezkedésben és az arra való felkészülésben, hogy az úgynevezett „átállás” időszakát is zökkenőmentesen tudják átvészelni. Kimondott célkitűzésünk, hogy minden fogyatékos sportolót a kellő felkészültséggel érje a civil életbe való belépés.


Programok, képzések

Az MPB a Fogyatékos sportolók munkaerőpiaci integrációját segítő támogatott képzése keretében fogyatékos sportolók részére tanfolyamot hirdet tréning és távoktatás formájában

Az MPB a képzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával, a fogyatékos sportolók munkába állását segítő szakmai program keretében valósítja meg.

A képzésre jelentkezők és a képzésen résztvevők számára szükség esetén az MPB Iroda ügyfélfogadást tart.

Az ügyfélfogadás helye: MPB Iroda (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. I/101.)

Az ügyfélfogadás ideje: kedd és csütörtök 10:00-15:00

További tájékoztatás, jelentkezés a képzésre, jelentkezési lap letöltése itt.


Inkluzív Sportoktató szakirányú továbbképzés indul a Testnevelési Egyetemen a Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével

A továbbképzésre az MPB tandíj támogatási programot hirdet!

További tájékoztatás, támogatással kapcsolatos jelentkezési lap letöltése itt.