Menüpontok

Kérdezz-felek interjúk

Kérdezz-felelek: Lévay Petra, és Sedric Roussel

Lévay Petra bal alkar végtaghiánnyal született. Már két éves korától sportolni kezdett, először úszóként, majd visszavonulását követően a triatlon mellett tette le a voksát. Sedric Roussel afrikai születésű erőemelő, pár éve még csak hobbiból járt erősítő termekbe, napjainkban már egyre jelentősebb eredményekkel zár a versenyeken. 

Először Petrának tettem fel tíz kérdést.

Mennyire tartod magadat konyhatündérnek?
Mások szerencséjére süteményeket szoktam sütni, abban lelem az örömömet. Nehezen veszem rá magamat, hogy ételt csináljak magamnak. A vírus kirobbanásáig nem is kellett nagyon a konyhában tevékenykednem, köszönhetően egy korábbi ételszállító szponzoromnak. Az elmúlt hetekben elkezdtem fejleszteni konyhai képességeimet, amit egyébként hasznosnak látok hosszú távon.

Magyarországon van kedvenc helyed, ahova szeretsz elmenni túrázni?
A párommal nem régiben fedeztük fel a Kéktúra Mozgalmat, amelynek keretein belül több túraútvonalat is bejártunk. Az elmúlt időszakban a Bakony lett a nagy kedvencünk, igyekszünk sűrűn látogatni azt a vidéket. Azonban a szívemhez legközelebb a Mátra áll, mivel Gyöngyösön születtem és nőttem fel.

Volt kedvenc tantárgyad az iskolában?
Az idegen nyelveket mindig is szerettem. Angolból emelkedtem ki a legjobban, az is volt a kedvenc tantárgyam.

Az angolon kívül még milyen nyelveken beszélsz?
Németből középfokú nyelvvizsgám van, de már megkopott a tudásom. Voltak fellángolásaim, amikor a korábbi munkám kapcsán szerettem volna a francia nyelvet megtanulni. Online felületeken próbáltam elsajátítani annak a nyelvnek a sajátosságait, de végül letettem róla.  

Megfordultál már néhány országban, melyik áll szívedhez a legközelebb?
Rengeteg helyet szeretek, ahol már korábban megfordultam. Ausztráliában többször is voltam, két évvel ezelőtt a világbajnokságon, ami Gold Coaston került megrendezésre, idén pedig Tasmániban, ahol új barátokat is sikerült szereznem. Dél-Afrikában szintén hasonlóan nagyszerű élményeim voltak, fantasztikus hely. Pár éve megszerettem a japán konyhát, ezért is lenne számomra hatalmas boldogság kijutni jövőre Tokióba.

Inkább filmet nézel vagy könyvet olvasol?
Nagyon szeretek művész mozikba járni, de a jelenlegi egészségügyi helyzetben ez nem megoldható. Ugyanakkor az olvasás a másik hobbim, szívesen szentelek rá időt.

Van valamilyen fóbiád?
Finoman fogalmazva, nem kedvelem a galambokat. Komoly ellenérzés van bennem ezekkel a madarakkal kapcsolatosan.

Rendelkezel valamilyen gyűjteménnyel?
Régebben babonából gyűjtöttem bizonyos tárgyakat, ezzel már felhagytam. Nagy sárga gumikacsa készletem volt, amik különböző szerepbe voltak bújtatva. Hittem a gesztenyék a pozitív hatásában, azokat is gyűjtöttem jó darabig. Gyerekként pedig a különféle szalvétákat cserélgettem. Manapság már nem gyűjtök ilyesmiket.

Melyik a kedvenc ünneped?
Kimondottan nincsen kedvencem. A fogyatékos emberek világnapja december 3-án van, arról mindig megemlékezem, és igyekszem az emberek figyelmét felhívni annak fontosságára. Május 1-je pedig a régi nóták miatt kedves számomra, egyébként másért nem kötődők ahhoz a naphoz.

Van olyan álmod, amit nem sikerült még elérned, de dolgozol érte?
Nem vettem még részt paralimpián, pedig ez életem álma. Szeretnék ott lenni Tokióban, ezért dolgozom keményen.

Majd Sedricnek tettem fel különböző kérdéseket. 

Mennyire tartod nehéznek a magyar nyelvet?
Semmiképpen nem könnyű. Folyamatosan tanulom, mert azt gondolom, így tudok legkönnyebben beintegrálódni ebbe az országba. Ezen kívül egy nagyon szép nyelvnek tartom! Az első szavaim ezen a nyelven a szia és a köszönöm volt. Magyar nyelven kívül beszélek még franciául, angolul, ukránul, oroszul és az afrikai törzsi nyelvemen, ami a bamiléké.

Van valamilyen hobbid?
Nagyon szeretek horgászni, vásárolni, olvasni és szívesen járok foci meccsre is.

Szoktál zenét hallgatni?
Sokféle zenét hallgatok, példa hip-hop, soul, Reggaeton. Az utóbbi időben nagyon megszerettem a magyar számokat, mint például Horváth Tamást és a Republic-ot.

Melyik országba utaznál el legszívesebben?
Japánba, mert ott rendezik jövőre a Paralimpiai Játékokat. Hatalmas álmom, hogy a Magyar Paralimpiai Csapat tagjaként én is részese lehessek ennek a rangos eseménynek.

Szoktál sorozatokat nézni?
Nem olyan régen néztem végig a „Hogyan úszunk meg egy gyilkosságot”. Szabadidőben szívesen kapcsolódok ki sorozat nézéssel.

Mi a kedvenc magyar ételed?
Szeretem a húsos ételeket, nagy kedvencem a csirkepörkölt nokedlivel.

Van kedvenc helyed Magyarországon?
A Balaton környékét sokat szoktam látogatni nyáron, nagyon szeretem azt a helyet.

Szurkolsz valamilyen sportcsapatnak?
A focit szoktam figyelemmel kísérni. Hazai csapatok közül a MTK a kedvencem, amikor szezon van, és az időm engedi, kilátogatok a mérkőzéseikre.

Mi az egyik legszebb pillanata az életednek?
Franciaországban rendezték a Para Erőemelő Európa-bajnokságot, ahol ezüstérmet nyertem. Ez nagyon meghatározó emlék marad számomra.

Az erőemelés mellett sportolsz még valamit?
Kerekesszékes kosárlabdázni szoktam. Hosszú időn keresztül havi szintén eljártam mérkőzésekre, de sajnos január óta a felkészülésem nem engedi.

2020.06.15


Kérdezz-felelek: Biacsi ikrek

A Biacsi ikrek hatalmas összetartást mutatnak a pályán, és azon kívűl is. Nem sűrűn lehet őket külön látni, még versenyeken is fej-fej mellett futnak a célig. Közös munkájuknak hála már több világversenyen részt vettek, az élmezőnyben mindig ott tudtak lenni. Vajon a hétköznapokban is ekkora összhang van köztük?   

Először a testvérek közül Ilonát kérdeztem.

Mi a legkedvesebb emléked, amit a testvéreddel éltél át?
Életünk legelső paralimpiáján, Londonban (2012), együtt futottunk 1500 méter síkfutás számában. Remekül szerepeltünk testvéremmel, és rettentően örültünk egymás sikerének.

Melyikőtők szokott többet készülődni?
Mindig változó, ez attól függ hova megyünk. Valamikor fél órát is el tudunk tölteni a készülődéssel. Mind a ketten törekszünk arra, hogy időbe odaérjünk mindenhova, nem szeretünk késni. Nem tudom megmondani ki készül többet, hasonlóan állunk ezen a téren.

Van valami beceneved?
A megkülönböztetésünk mindig komoly fejfájást okoz az embereknek, általában csak ikreknek hívnak minket. Nekem nincsen konkrét becenevem.

Szoktál olvasni?
Őszintén megmondom, sokat nem szoktunk olvasni. Szabadidőnkben inkább a televízió elé szoktunk ülni, és nézünk valami filmet, vagy sorozatot.

Mi az a dolog, amivel egymás agyára tudtok menni?
Szerintem nincs olyan szokásunk. Még a gondolataink is egy rúgóra járnak, ezért sosincs fennakadás, viccelődni szoktunk egymással.

Hova utaznál el a testvéreddel?
Szeretem a hegyvidékes tájakat, oda nagyon szívesen elvinném őt. Nagy kedvencek közé tartozik még Lengyelország és Csehország, így lenne bőven választásom.

Van köztetek rivalizálás?
Inkább segítjük, húzzuk egymást edzéseken, versenyeken és a mindennapokban. Köztünk sose volt ellentét, igyekszünk támogatni egymást az élet minden területén.

Miben különböztük egymástól?
Külső alapján mindig összekevernek minket. Bernit valamivel alacsonyabb nálam, fizikailag viszont erősebb, szálkásabb alkat. Sokkal vagányabban áll az élethez, én kevésbe tartom magamat ilyennek.  Akik sokszor látnak, észreveszik a különbségeket, például az én arcom hosszúkásabb.

Már gyerekként is jó viszonyt ápoltatok egymással?
A kezdetektől fogva egymásra figyeltünk, segítettük egymást. A játékokat megosztottuk, sose veszekedtünk ilyen apróságokon. Néha kicsit összekaptunk, de semmilyen körülmények között nem bántottuk egymást.

A sportolás mellett mi az, amit mindig közösen csináltok?
Barátokkal együtt szoktunk találkozni, moziba szintén közösen megyünk a szabadidőnkben. Ritkábban válunk külön, de még ebben az esetben is tudjuk hol a másik, és mit csinál.

Majd Bernadettnek tettem fel ugyan ezeket a kérdéseket.

Mi a legkedvesebb emléked, amit a testvéreddel éltél át?
Kiskorunk óta a paralimpiai kijutásért hajtottunk, dolgoztunk keményen mindennap. Hihetetlen élmény volt kijutni Londonba, és ezt meg tudtuk fűszerezni a csodálatos szereplésünkkel, számomra ez a legszebb élmény.

Melyikőtők szokott többet készülődni?
Szeretek időben odaérni mindenhova. Néha megcsúszok a készülődéssel, vagy a közlekedés megy döcögősebben a forgalom miatt. Sokszor cukkoljuk a másikat, hogy lassan készül, nehezen férünk be egymástól a fürdőszobába. Nagyjából azonos idő alatt szoktunk elkészülni egyébként.

Van valami beceneved?
Általában ikreknek szólítanak minket, amikor nem tudnak megkülönböztetni. Főleg Berninek szoktak engem hívni, de rengetegszer kevernek össze Ilonával, érthető okokból.

Szoktál olvasni?
Nem olyan sűrűn kerül a kezembe könyv, de aktuális híreket szívesen olvasok naponta. Inkább a TV elé ülünk le, és nézünk meg együtt egy filmet a testómmal.

Mi az a dolog, amivel egymás agyára tudtok menni?
Nem igazán van ilyen. Inkább rengetegszer van ugyan az a gondolatunk, ezeket megosztjuk egymással és jókat nevetünk rajta. Nincsenek köztünk problémák, azokat inkább elvicceljük, nem akarunk feszültséget kelteni.

Hova utaznál el a testvéreddel?
Afrikában voltunk már korábban, oda szuper lenne újra eljutni. Megismételni egy szafari túrát, ahol mindenféle vadonélő állatot láthatunk. Az időjárásra sincs ott sose panasz, mindig meleg van.

Van köztetek rivalizálás?
Ugyan abban a számba szoktunk versenyezni, de ennek ellenére folyamatosan támogatjuk a másikat. Ettől leszünk jobban, hogy folyamatosan segítjük egymást. Nagyon összeszoktunk már, mindig tudjuk, milyen tempót akar diktálni a másik, ezért se rivalizálunk. Általában átbeszéljük a nézeteltéréseinket, és ennyivel letudjuk.

Miben különböztük egymástól?
Ilona a komolyabb, okosabbnak tartom. Én legtöbbször csak követem és hallgatom a történéseket, nem szeretek beleszólni.

Már gyerekként is jó viszonyt ápoltatok egymással?
Szüleink már kiskorunk óta mondják, hogy mindig összetartunk. A legelső pillanattól kezdve támogattuk egymást, nem hagytuk magunk mögött a másikat.

A sportolás mellett mi az, amit mindig közösen csináltok?
Kisebb túlzással, mindent együtt csinálunk. Nagyon kevés helyre megyünk külön, de még abban az esetben is megbeszéljük előre a dolgainkat.

2020.06.10


Kérdezz-felelek: Illés Fanni, és Kiss Péter

Kérdezz-felelek interjúink során igyekszünk sportolóinkat közelebb hozni a szurkolókhoz, ezért nem a megszokott kérdéseket tesszük fel nekik. Ezúttal Illés Fanni, világbajnok paraúszóval, valamint Kiss Péter, világbajnok parakenussal beszélgettünk.

Először Fanni válaszolt tíz kérdésre:

Mennyire tartod magad konyhatündérnek?
Nem gondolom, hogy konyhatündér lennék, viszont szeretek sütni. Egyszerűbb dolgokat szoktam készíteni, mint például palacsintát, kalácsot vagy esetleg brióst. Szezon közben ritkábban csinálok ilyesmiket, természetesen figyelek a diétámra.

 Egy nap erejéig milyen állat lennél? 
Fekete párduc. Szerintem nagyon szép állat, és nekem a macskafélék élete sokkal egyszerűbbnek tűnik. Pörgős napok helyett néha nekem is jól esne csak feküdni, aludni és enni.

Mennyit szoktad bújni a telefonodat?
Sokat nem szoktam időzni a nyomkodásával, maximum fél órát. Inkább filmet, és sorozatot nézek, vagy olvasok, sokkal jobb időtöltés. Nem olyan régen jelent meg Michael Jordan dokumentum sorozata, jelenleg azt nézem szabadidőmben.

Ha választhatnál egy helyet hova utaznál el?
Chicagóban jártam már korábban, oda szívesen visszamennék. Nagyon megtetszett az ottani élet, a hatalmas épületek és a város hangulata. Nem volt ott hatalmas nyüzsgés, pedig óriási az a metropolisz, ezért is ragadott magával annyira.

Van olyan szokásod, ami másoknak furcsának tűnhet?
Rendmániás vagyok, mindennek megvan a helye, és ott is kell lennie.

Inkább teázni, vagy kávézni szoktál?
Egyiket se, inkább vizet, valamint edzések mellett izotóniás italt szoktam inni.

Milyen tulajdonságokkal tudnád leírni magadat?
Barátságos, makacs, nem félek kimondani, amit gondolok, főleg ha azzal segítek vagy sérti az igazságérzetemet. Fontos az állatok és a kiszolgáltatottabbak védelme, és azt mondják jó a humorom.

Mivel szoktál kikapcsolódni a szabadidődben?
Szeretek kirándulni, vagy alkalmanként kocsikázni megyek. Kifejezetten jó a természetben lenni, és szoktam is olyan helyekre járni, ahová akadálymentesen el tudok jutni.

Éjszakai bagoly vagy?
Későn fekszem, de már korán ébren vagyok. Szeretek aludni, mégsem vagyok fent sokáig. Amióta rendszereztem az étkezéseimet, azóta pedig sokkal könnyebben indulnak a reggeleim.

Melyik a kedvenc ünneped?
Nem szívlelem a kötelező dolgokat, és az ünnepek többségét is azoknak tartom. A családom követi a hagyományokat, nekem az a legjobb benne, ha együtt tudunk lenni, de én még a saját születésnapot se szeretem túlzottan megtartani.

Fanni után Petit kérdeztünk meg:

Mit csinálnál, ha megnyernéd a lottót?
Mivel én vidéken lakom, de Budapesten edzem, biztosan vennék egy házat a fővárosban. Bejárnám a világ különböző pontjait, sokat utaznék.

Van beceneved?
Több is van, amit a barátaim szoktak használni: „főni, bajnok, mester”. Szeretek mindenkivel jóban lenni, segíteni az embereknek, ezért ragadtak meg ezek a becenevek rajtam.

Van példaképed?
Nincsen konkrét személy, maximum a példaértékű megmozdulásokat kedvelem.

Szoktál zenét hallgatni?
Szabadidőmben, illetve edzéseken is szoktam. Több műfajt is szeretek, magyar közül például Deniz, neki még a koncertjére is eljutottam, de szeretem még AK-26 számait is, az ő fellépésén sajnos nem voltam még. Külföldiek közül pedig inkább pop slágereket hallgatok, amik népszerűek, esetleg adja itthon a rádió.

Van olyan sportág, amit szívesen követsz a kajak-kenun kívül?
A kosárlabdának tetszik nagyon a játékmenete, a taktikázások, kosárra dobások. Néha én is szoktam játszani a Mozgásjavító Iskolában, ahol van kerekesszékes kosárlabda, ez külön nagy élmény számomra. Kedvenc csapatom nincsen, de amikor szezon van, szívesen nézem az amerikai bajnokságot.

Inkább filmet nézel, vagy könyvet olvasol?
Szeretek olvasni, viszont nagyon nehezen tudom rávenni magamat, általában inkább filmet szoktam nézni. Szeretem nagyon a Marvel stúdió által készített szuperhős filmeket, mint például a pókembert, de vígjátékokat is bármikor szívesek megtekintek.

Mivel szeretnél foglalkozni a tanulmányaid, valamint a sportolói karriered befejeztével?
Remélem sokára lesz, hogy én szögre akasszam az evezőt, szerencsére a sport világában is eltudok helyezkedni majd. Fiatal koromtól kezdődően érdekel engem az informatika, illetve a rajzolás. Korábban már néztem programozásról videókat az is nagyon megfogott, de érdekel a grafikus szakma is.

Választanod kéne milyen állat lennél?
Valamilyen ragadozó madár, mint például a sas. Szuper lehet repülni az égen, gyorsan eljuthatsz egyik helyről a másikra.

Mennyire vagy jó tanuló?
A vírus alatti időszakban kicsit alábbhagyott a figyelmem, viszont jó tanulónak mondanám magamat. A matematika, és a történelem órák a kedvenceim, szerencsére értem is a leadott anyagokat, és jó is vagyok ezekből.

Van olyan híres személy, akivel szívesen találkoznál?
Henry Cavill-el, ő alakította Szupermant az „Igazság ligája” c. filmben. Szimpatikusnak tűnik, jól is alakította a szerepeit, biztosan tudnék vele beszélgetni, ha lenne rá lehetőségem.

2020.05.18


Kérdezz-felelek: Ekler Luca, és Boronkay Péter

Vajon Ekler Luca, világbajnok para atléta mennyire hisz a horoszkópban? Vagy Boronkay Péter, kétszeres világbajnok paratriatlonista mit tenne, ha visszautazhatna az időben? Kérdezz-felek sorozatunkba újabb két sportolónkat ismerhetik meg közelebbről.

Először Lucát kérdeztem:

Szoktál sorozatot nézni?
Nem igazán, nagyon ritkán fordul elő, legutoljára a "Narcos" c. sorozatot néztem, amiben Pablo Escobart életét is bemutatják.

Melyik a kedvenc évszakod?
Tavasszal minden újjászületik, ősszel pedig ennek az ellentettje történik, így szerintem kiegészítik egymást. Ezt a két évszakot szeretem igazán.

Szeretnél tetoválást magadnak?
Csak akkor, ha tényleg valami fontos történik az életemben, például majd amikor paralimpián veszek részt. Az olimpikonok szokták magukra az ötkarikát varratni, valami hasonlóban gondolkoztam, viszont ezen kívül nem szeretnék semmit.

Van kedvenc íród, vagy költőd?
Egyik favorit Weörös Sándor, kedvenc művem "A teljesség felé", azonban rengeteg könyv van, amit olvasok, hirtelen most ő jutott eszembe. Amikor csak tehetem falom a betűket, ez a kedvenc időtöltésem.

Mi a horoszkópod?
Skorpió vagyok, annyira nem hiszek ebben a témában, de fordult már elő durva egybeesés. Inkább viccből olvasom el a horoszkópomat.

Inkább színházba, vagy moziba jársz?
Színházba szoktam sűrűbben, többet nyújt az egész, hangulatban, értékben, történetben, amit a színészek el tudnak játszani, jobb mint a mozi.

Megfordultál már néhány országban, melyik volt a kedvenced?
Az Európa-bajnokságot követően barátommal Görögországba mentünk, a hangulata, történelme, épületei annyira magával ragadtak. Innen indult az olimpia, talán ezért is ez volt életem legjobb nyaralása.

Magyarországon belül van olyan hely, ahova szíven jársz?
Nem tudnék konkrétat mondani, szeretek kirándulni, a Kőszegi-hegység vidékét családommal sokszor bejártuk, ez egy kedves emlék nekem.

Van olyan sport amit az atlétika mellett űzöl?
Egyik nagy szerelmem a tenisz, a bénulásom előtt versenyszerűen csináltam. Sokszor újra visszatérek a pályára, bármikor szívesen lejátszok néhány meccset amikor az időm engedi.

Milyen szupererőt választanál magadnak?
Én a repülést választanám.

Luca után pedig Petit ismerhetjük meg jobban:

Inkább egyedül, vagy társaságban töltöd az idődet?
Társaságban jobban szeretek lenni, edzeni. Most is különleges körülmények között edzőtáborozhattunk Balatonbogláron, ami szuper volt.

Volt kedvenc tantárgyad az iskolában?
Nyilván a sportból adódóan a testnevelés, mások nem szerették az osztályban, de én jó voltam benne, ezért örömmel részt vettem rajta.

Melyik szuperhős lennél?
Ezen még nem gondolkoztam, talán vasembert mondanám, őt emlegetjük sűrűn triatlonosok körökben.

Mi az egyik legkedvesebb emlék számodra?
A legkedvesebb a fiam születése volt, hogy ott tudtam lenni abban a pillanatban. Mostani helyzetben sokkal rosszabb, néhány barátom nem lehetett ott a kórházban, így ők csak otthon találkoztak először a gyermekükkel.

Magyarországon van kedvenc helyed, ahol szívesen túrázol?
Zemplén, igaz nincs olyan közel számunkra, viszont igyekszünk sűrűn arra fele járni. Balaton-felvidék is nagy kedvencek közé tartozik.

Képzeljük el, hogy van egy időgéped, melyik évbe utaznál vele először?
A 19. század végére utaznék, szívesen megismerném az üknagyapámat, aki a magyar királyság csendőr ezredese volt. Biztosan érdekes lehetett az akkori élet, illetve a mindennapjai, kíváncsi lennék rá.

Van kedvenc meséd, amit mai napig szívesen újra nézel?
Az "Így neveld a sárkányodat" örök sláger nálunk, és a "Shrek" filmsorozat, amit szeretünk nézni.

Van valami különös szokásod, amin mások meglepődnének?
Nem tudom, lehet, meglepődnének ezen az emberek: a frissen mosott ruhákat, tányérokat alulra pakolom, hogy mindegyiket használjuk. Bögréket is előre szoktam pakolni a szekrénybe, érezzék a törődést.

Édes vagy sós szájúnak tartod magad?
Inkább sósat választok, heti két-háromszor előfordul a nassolás nálam, főleg, ha az ízesített napraforgó magokról van szó.

Beszélsz valamilyen idegen nyelven?
Németet, és angolt társalgási szinten. Másik nyelvet is tanulnék szívesen, de sajnos az időm nem engedi, pedig a spanyol nyelv nagyon érdekel.

2020.05.13


Kérdezz-felelek: Szvitacs Alexa, és Iván Bence 

Kérdezz-felelek interjúink során két sportolónknak 10-10 kérdést teszünk fel, melyben megismerhetjük a versenyzések, edzések melletti életüket. Ezúttal Szvitacs Alexa, Európa-bajnok asztaliteniszezőnk, illetve Iván Bence, Európa-bajnoki ezüstérmes úszónk avatott be hétköznapjaikba. 

Először Szvitacs Alexát kérdeztük:

Van valami hobbid, amivel a hétköznapokban kitudsz kapcsolódni?
Moziba szoktam járni.

Milyen sűrűn?
Havonta legalább egyszer.

Szoktál konyhában sütni, vagy főzni?
Nem, nem tartom magamat konyhatündérnek.

Akkor inkább rendelni szoktál étteremtől?
Igen!

Van kedvenc magyar ételed?
Igen van, de kedvenc ételemnek inkább a spagettit mondanám.

Szoktál zenét hallgatni?
Persze, minden meccs előtt is szoktam. Így hangolódok a mérkőzéseimre, jobban ki tudok kapcsolódni.

Ki a kedvenc előadod?
Több is akad, magyarok közül: Majka, Curtis, Horváth Tamás. Külföldiek közül pedig Jennifer Lopez.

Esetleg sikerült már eljutni valamelyikük koncertjére?
Többször is voltam már Horváth Tamás, vagy Majka és Curtis koncerten, ammenyiben az Budapest környékén volt. Sajnos Jennifer Lopez fellépésére még nem sikerült eljutnom.

Ki a példaképed?
Testvérem.

Miért ő?
Ahogyan ő hozzááll az élethez, és folyamatos támogatást nyújt nekem.

Alexa után pedig Iván Bence válaszolt 10 kérdésünkre:

Szoktál moziba járni?
Igen, havonta egyszer-kétszer, attól függően mennyi szabadidőm van.

Ebből adódik is a kérdés, van kedvenc filmed?
A Másnaposok trilógia."

Magyar rendezésű filmek közül van kedvenc?
A Valami Amerika filmsorozata.

Milyen fajta filmeket szeretsz megnézni?
A horroron kívül minden műfajt szeretek, de főleg vígjátékot szoktam nézni.

Van esetleg valami hobbid, amivel kikapcsolódsz?
Horgászni szoktunk eljárni, valamint foci, vagy kosár mérkőzéseket szeretek élőben megtekinteni.

Milyen gyakran van ezekre időd?
Meccsekre, amikor szezon van szinte minden héten járok, horgászni pedig havonta megyek.

Szóba jött a football, valamint a kosárlabda, van kedvenc csapatod?
Fociban a Manchester United együttesének, kosárban pedig a PVSK-Panthers-nek szurkolók.

Miért pont nekik kezdtél el szurkolni?
A Manchester United-ot már régóta szeretem: 2008-ban amikor Bajnokok Ligáját nyertek, valamint Cristiano Ronaldo akkor még ott játszott, nagyon megkedveltem a csapatot.

A közelmúltból van valami jellegzetes pillanat, ami jobban ehhez a csapathoz köt? 
Tavaly a Bajnokok Ligájában kiejtették a Paris Saint-Germain 3-1-re.

Van olyan ország, vagy város ahova elszeretnél jutni, de sajnos még nem volt rá lehetőséged?
Mindenképpen Manchesterbe, egy foci meccsre ki szeretnék jutni.

2020.05.04

Következő események