Menüpontok

Jótékony sajtburger - a Zing Burger a paraúszókat támogatja

Hamburgert neveznek el Kenderesi Tamás olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóról a Zingben. A népszerű magyar hamburgerezőben november 24-től lehet megkóstolni a Kenderesi Sajtbureszt, ami nemcsak dupla sajtadaggal készül. Azért, hogy még fehérjedúsabb legyen, egy helyett két, kiváló marhahúsból készült húspogácsát tartalmaz.

A Zing azonban nemcsak egy új burgerrel állt elő, a debütáló Sajtbureszt egy adománygyűjtő akcióval is összekapcsolta. A hamburgerekből befolyt összeg egy részét a Magyar Paralimpiai Bizottságnak ajánlják fel, a 2017-es, egri Országos Paraúszó Bajnokság megrendezésére, ahol a kezdő magyar paraúszók is rajthoz állnak.

„A bravúros teljesítmények inspirációként hatnak mindennapjainkra. Büszke vagyok rá, hogy két nagyszerű sportoló, Tóth Tamás paralimpiai bajnok és Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszók olyan példaképeivé váltak a mai fiataloknak, akik bebizonyították, a szorgalom, a befektetett munka és a sikerbe vetett hit elérhetővé teszi az eredményeket. Köszönjük, hogy részesei lehetünk egy olyan együttműködésnek, amelynek az üzenete kiemelten fontos, ahol a sportolók, piaci szereplők együtt mutatnak utat a fiatalabb tehetségek számára” – nyilatkozta az együttműködéssel kapcsolatban Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Az első Sajtbureszt Tóth Tamás, paralimpiai bajnok úszó kóstolhatta meg, aki kifejezetten finomnak találta a hamburgert. A kóstolás után kifejtette, hogy nagyon örül a rendhagyó támogatásnak, mert bár a parasportban szép eredményeket ér el a magyar csapat, az utánpótlással vannak problémák. „A világ élmezőnye egyre jobban elmegy mellettünk, ezért remélem, hogy a támogatásnak köszönhetően mégtöbb fiatal kedvet kap a sportoláshoz”- tette hozzá a fiatal úszóbajnok.

Kenderesi Tamás, miután Rióban bronzérmet kapott azt nyilatkozta:"Rám férne pár sajtburesz." A mára klasszikussá vált megjegyzés után a Zing Burger több akcióval ünnepelte az olimpikon sikerét, és rövidesen együttműködést is kötött Kenderesi Tamással. Az élsportoló nemrég nyitotta meg a Nádor utcában a Zing új éttermét, és készítette el az első, wagyúmarhából készült speciális hamburgerét.

A kezdeti nehézségekről az olimpia alatt több újságcikk is született, azonban ez gyorsan konstruktív együttműködéssé alakult.”A Magyar Olimpiai Bizottság mindig üdvözli, ha egy-egy élsportoló és támogató cég egymásra talál. A Zing Burger a MOB-bal egyeztetve készítette elő a szponzori szerződését Tamással, amiben örömmel segítettünk, jó volt látni, hogy pozitív fordulatot vett a történet"– nyilatkozta Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója.