Menüpontok

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnyerte a 2021-es Para Erőemelő Világbajnokság rendezési jogát, Eger városa készen áll a megrendezésre!

„Magyarország sikeres sportnemzet, eredményeivel számos olimpián és paralimpián bizonyít a játékok kezdeti történetétől. Versenyzőinket oly sok  országban látták vendégül, itt az ideje, hogy viszonozzuk a vendéglátást és megmutassuk, Magyarország és a Magyar Paralimpiai Bizottság készen áll arra, hogy bármely parasportágban magas színvonalon fogadjuk a világ legjobbjait. Kiemelkedő sikernek tartom, hogy Európában Magyarország is rendezhet Para Erőemelő Világbajnokságot, ezt a különleges bizalmat egy remek hangulatú, professzionális versenyszervezéssel fogjuk megbecsülni. Büszke vagyok rá, hogy egy magyar városban, Egerben fognak találkozni a világ legjobb erőemelői és szerzik meg 2017-ben a világkupa bajnoki és 2021-ben a világbajnoki címeket.  Találkozzunk Egerben, jó felkészülést és versenyzést kívánok minden sportolónak!” -nyilatkozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnak. 

A teljes cikk angol nyelven megtalálható itt: https://www.paralympic.org/news/almaty-and-eger-host-2019-2021-powerlifting-worlds