Menüpontok

Száz versenyző a Magyar Nyílt Országos Paraúszó Bajnokságon, Sors Tamás bejelentette: folytatja!

A riói paralimpia után a magyar bajnokság volt az első hazai nagy verseny, ahol a magyar paraúszó sport számot adhatott az aktuális felkészültségéről, helyzetéről. A Rióban kiválóan helytállt úszók a versenyszezon kezdete előtt, az alapozási időszaknak megfelelően teljesítettek a hétvégén, példát mutatva a kezdő sportolóknak. Szakmailag komoly előrelépésnek tartom, hogy klubszinten egyre több energiát fordítanak a kezdő parasportolók felfedezésére.  A Vasas ifjú sportolóinak a technikáján jól látható a szakmai munka, látványos fejlődést mutattak be és a legeredményesebb csapatként zártak a bajnokságon. 

Köszönet illeti az edzők, szakmai stábok munkáját, a magyar bajnokságon évről évre leszűrhető az elkötelezettségük. A 2017-es év legnagyobb kihívása és versenye a szeptember 30. - október 6-a között Mexikóban elstartoló világbajnokság lesz, a szintidők alapján Adámi Zsanett, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Iván Bence, Sors Tamás, Széni András, Tóth Tamás, Vereczkei Zsolt - és amennyiben a júliusi berlini világkupán jól szerepel-, Mocsári Bence utazhat.”- Értékelt a versenyt követően dr. Sós Csaba, a paraúszók szövetségi kapitánya.  

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az új versenyhelyszín választásáról elmondta: „Hódmezővásárhely először adott otthont egy nemzetközi paraúszó versenynek, ami azt az örvendetes üzenetet közvetíti, hogy egyre több magyar város fordít gondot a fejlesztésekre, azért, hogy megfeleljenek az akadálymentes, nemzetközi versenyszabályzatokban előírt feltételeknek. Világviszonylatban és hazai szinten is az egyik legsikeresebb és legismertebb parasportág az úszás, ezért a felkészülés során mérvadó, hogy hazai körülmények között is van lehetőség edzőtáborozni és immáron versenyezni is a technikailag kiváló, modern Gyarmati Dezső Sportuszodában. Szintén örömmel tapasztaljuk, hogy a vendéglátó magyar városok lakossága egyre nyitottabb a fogyatékos sportolók és általuk a fogyatékkal élők iránt, kedvességük és segítőkészségük teszi teljessé a versenyek sikereit. Köszönjük Hódmezővásárhely városának a kiváló vendéglátást, hozzáállásuk megerősíti, hogy fogyatékosnak lenni nem azt jelenti: vesztesnek lenni! Gratulálok a hétvégi országos bajnokság minden sportolójának, az edzőknek, szövetségi kapitány úrnak és Becsey János vezető edzőnek a sikeres versenyhez.”

 

A Paraúszó Országos Bajnoksággal párhuzamosan a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében a kettes technikai szintű nemzetközi bíróképző tanfolyamon négy bíró tette le a vizsgát, közöttük két magyar szakember.

 

A részletes eredményeket és a versenyről készült teljes fényképgalériát ezen a linken találja:

http://www.hparalimpia.hu/esemenyek/2017/02/parauszo-hungarian-open-hodmezovasarhely-paraswimming-hungarian-open-hodmezovasarhely