Menüpontok

A Magyar Paralimpiai Bizottság 2018. május 17-én megtartotta a 2018. évi Rendes Közgyűlését.

Kulcsár Krisztián elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy rész tudott venni a téli paralimpián, és örömmel vették Szabó László elnök Úr látogatását a téli olimpiai játékokon. Hozzátette, azokban a szakmai pontokban, amelyekben feszültség tapasztalható az ép és fogyatékosok sportja között, a parasport mozgalom számíthat a MOB segítségére. Hangsúlyozta, a Kiemelt Edzői Program vagy a Gerevich Aladár sportösztöndíj területén is szeretnének segíteni a fogyatékosok sportok számára, a jobb feltételek elérésben.

A köszöntők után a közgyűlés egyhangúlag fogadta el az év elején kötelezően előírt pénzügyi határozatokat és beszámolókat. Az MPB közhasznú ráfordításai 2017- ben elérték a 421 millió forintot, a 2018. évi költségvetés a terv alapján kevéssel 400 millió forint alatt várható.

A közgyűlésen dr. Horváth Patrícia, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportági referense, a Sportjogi Bizottság tagja, a téli paralimpiai játékok csapatvezetőjeként tartott beszámolót a XII. Téli Paralimpiai Játékok magyar részvételről. Kiemelte, a magyar csapat sport történelmet írt, hiszen első alkalommal vett részt paralimpián magyar látássérült síelő és mozgássérült biatlonista, ülő sífutó.

Szabó László, az MPB elnöke sikeresként értékelte a delegáció munkáját, hangsúlyozta, hogy a diplomáciai kapcsolattartásban és a szakmai fejlődésben elengedhetetlen szerepet játszott a magyar csapat részvétele a téli paralimpiai játékokon. Lőrincz Krisztina, Balogh Zsolt és Bocsi Bence helytállása, jó alapot teremtett a téli sportágak hazai fejlődésének.
Szabó László ismertette a február 22-én rendezett Magyar Parasport Napjának eseményeit, eredményeit és hosszú távú hatásait, majd lezárta a közgyűlést.