Menüpontok

Szívből gratulálunk a Magyar Speciális Olimpia Csapatnak!

A magyar küldöttség 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött az Abu-Dzabiban és Dubaiban megrendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon, amely látványos záróceremóniával fejeződött be. Az év egyik legnagyobb sport- és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban. Gratulálunk a Lengyel Lajos elnök Úr vezetésével fantasztikus munkát végző delegáció minden tagjának, a sportolóknak, sportszakembereknek és minden segítőjüknek! 

A dobogós helyezések mellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.

A magyar küldöttség beszámolója szerint a kosárlabda-válogatott megvédte a címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.

Az Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes és 3500 VIP-vendég vett részt.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver alapította meg. Magyarország 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

A következő téli világjátékoknak 2021-ben Svédország, a négy év múlva esedékes nyári világjátékoknak pedig Berlin ad otthont.

forrás: http://www.sportfaktor.hu/2019/03/22/68-ermet-nyert-a-magyar-csapat-a-xv-specialis-olimpia-nyari-vilagjatekokon/47893/

https://www.facebook.com/specialolympicshungary/