Menüpontok

VILÁGBAJNOKI ARANYÉREM A PARA ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁGON

Ekler Luca nyerte a T38-as kategória távolugró versenyét a Para Atlétikai Világbajnokságon. A TF SE kiválósága, Szalma László tanítványa 531 centiméterrel, világbajnoki csúccsal győzött.

 

Luca ranglistavezetőként és világcsúcstartóként érkezett a versenyre. A 21 éves atléta esélyeshez méltó, magabiztos versenyzéssel első ugróként mindjárt a vezető helyet foglalta el 509 cm-es ugrásával. A második sorozatban orosz ellenfele 510 centiméterrel ugyan egy rövid időre átvette a vezetést, de a harmadik sorozatban Luca jól beletalált az ugrásba és 530 centiméteres eredményt ért el, amit még tovább tudott javítani és 531 centiméterrel zárt.

Végeredmény:

  1. Ekler Luca (HUN) 531 CR
  2. Marga Goncharova (RUS) 510
  3. Olivia Breen (GBR) 493

Ezzel az eredménnyel Ekler Luca indulási jogot szerzett a 2020. évi Paralimpiai Játékokra, amely a Magyar Paralimpiai Csapat kilencedik kvótája.

A mai napon még Szőllősi Istvánnak szurkolhattunk súlylökésben. István 13,66 méteres eredménnyel egyéni csúcsot ért el, amely sajnos nem volt elegendő a nyolcas döntőhöz. Szőllősi István, Szikora Gyula tanítványa a 11. helyen végzett.

Holnap a középtávfutóké lesz a főszerep, Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett és Keresztesi Erika indulnak 1500 méteres síkfutásban.

A 2019. évi Para Atlétikai Világbajnokságnak Dubai ad otthont 2019. november 7-15. között. A Világbajnokságon több, mint 120 ország 1400 versenyzője méri össze tudását 172 versenyszámban. A világbajnokság versenyszámainak első négy helyezettje kvótát szerez a jövő évi Paralimpiai Játékokra.

A maroknyi magyar csapat 3-4 paralimpiai kvóta megszerzését tűzte ki célul.

A versenyről folyamatosan tudósítunk a paralimpiai csapat Facebook oldalain:

Magyar Paralimpiai Csapat

 MPB Atlétika

Bővebb információ és eredmények a világbajnokság hivatalos oldala –án található.

További információk a Para Atletics Facebook-oldalán 

Élő közvetítés itt tekinthető meg: Élő közvetítés