Menüpontok

Nagy Játéknap a munka ünnepén

Világméretű kezdeményezés indult útjára Zuglóból, melynek lényege: mindenki játszon. A szervezők szándéka szerint 2020. május 1-jén Nagy Játéknap (Big Play Day) otthona lesz a Föld. Az előkészítés kontaktmentes kapcsolatokon keresztül történik, az egészség és a biztonság jegyében. A csatlakozóknak csupán egyetlen feladatok, hogy játszanak és internetes felületeiken osszák meg a játékszabályokat. 

2020. május 1-jén pontban déli 12 órakor álljunk meg egy órára játszani szerte a világban. A játék első percében gondoljunk arra, hogy egészséges a Föld, nem léteznek betegségek, megállítjuk a vírus terjedését - az összefogás, a szeretet erejével. Aztán jöhet a játék! Mindenki azt játszana, amit szeretne - az online és telefonos játékok kivételével. Hiszem, hogy a játék ereje, energiája le tudja győzni azt a félelmet, ami kialakult az emberekben. Ha ezen a napon 12-13 óra között körbeérne a világon a kezdeményezés, valahogy úgy, mint a szilveszter, az akkora erőt tudna mozgósítani, hogy bármit legyőzne. Mindenki ott segít most, ahol tud. Megmozdult Magyarország, megmozdult a világ. Szóljunk közösen mind a 7 és félmilliárd embernek a Földön, és használjuk a felszabadító játékenergiát. Lökjük félre a félelmet, legalább arra az egy órára. Mutassuk meg, mi, magyarok, hogy is kell igazán összefogni. Ha mindenki csak a szomszédjának szólna, körbe is érnénk. Van még időnk!  Játszani mindenki szeret. Játszani kell. Játszani szabad. Még a legnehezebb időkben is. A játék varázsa minden korosztályt magával ragad, hiszen a lényege éppen az embernek az a képessége, hogy a valóságot tükrözve, akár át is alakíthatja azt” – fogalmaz Vörös Eszter ötletgazda, egy négygyermekes édesanya Zuglóból.

A nemzetközi telekommunikációs cégcsoport speciális senior telefonokkal támogatja az eseményt, hiszen ebben a kialakult nehéz helyzetben különösen fontos az idős korosztály védelme. A felajánlott készülékek a nagy nyomógomboknak és kijelzőnek köszönhetően könnyen kezelhetőek, az SOS gomb segítségével pedig mindig biztonságban tudhatjuk szeretteinket. 

Big Play Day játékszabályai magyarul

Big Play Day rules in English