Menüpontok

Díjazásban részesült Bartos Adél, és Halász J. Attila

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a kiváló sportolókat és a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket. Ebben az évben a járványhelyzet miatt ezúttal erre nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték.​

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Sárfalvi Péter helyettes államtitkár a szűk körű megemlékezést a Szabadság téri MAC emlékműnél tartotta meg, ahol ismertették a díjazottakat. Büszkeségünkre, ebben az évben több parasporttal foglalkozó sportszakember is szerepel a díjazottak között.

A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél. 

Adél gyermekkora óta elkötelezett a sportvilág felé, részt vett a mozgáskorlátozott számára rendezett "Sportolj velünk!" országos versenyen, később pedig szervezőként segítette tovább a lebonyolítást. Több mint húszéves pályafutása során mindig aktívan tevékenykedett a mozgáskorlátozott gyermekek körül. 2005 óta a Mozgásjavító Diák Sport titkáraként végzi mindennapi feladatait, és segíti a Mozgásjavító Általános iskola sportéletét. A vezetői feladatok, valamint szervezések mellett személyesen is segíti a mozgásukban korlátozott gyerekek fejlesztését, gyógypedagógus végzettségének köszönhetően kellő odafigyeléssel támogatja az intézményeikhez tartozó fiatalokat. 

Szintén díjat kapott a fogyatékosok sportjában tevékenykedő, para karatéval foglalkozó Halász J. Attila, akinek a mostani alkalommal Kerezsi Endre-díjat ítéltek, melyet a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő személyek részére adományoznak.

Gratulálunk minden díjazottnak, további munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes cikke a további díjazottakról