Menüpontok

Kérdezz-felelek: Arlóy Zsófia és Konkoly Zsófia

Arlóy Zsófia a magyar para asztalitenisz egyik kiemelkedő, rutinos tagja. Európa-bajnoki bronzérmesként vehetett részt élete első paralimpiáján, Rio de Janeiroban (2016). Konkoly Zsófia a paraúszó válogatott fiatal versenyzője. 14 évesen sikerült kijutnia a Rioban, ahol 100 méter pillangóban bronzérmes lett.

Először Arlóy Zsófinak tettem fel tíz kérdést.

Van kedvenc mesefilmed?
A mai napig szívesen nézek meséket, nagyon szeretem azokat. Szívemhez legközelebb a Vuk áll, az a legnagyobb kedvencem.

Van olyan tulajdonság, vagy cselekvés, ami zavar téged?
Ha tulajdonságban gondolkodom, a hazugságot, sunyiságot emelném ki: nagyon bosszantanak azok az emberek, akik nem játszanak tiszta lapokkal. Cselekvés tekintetében pedig épp annak hiánya, a tehetetlenség zavar, amikor nem tudok nehéz helyzetben lévő embereknek segíteni, vagy tenni valamit azért, hogy egy helyzet megoldódjon.

Ha egy helyet kéne választanod Magyarország területén, hova utaznál el?
Nehéz kiemelni belföldön belül egy helyet. Nagyon szép országban élünk, minden egyes szöglete érdekel, bárhova szívesen elmegyek. Úgy gondolom, a jó társaság a lényeg, ha az megvan, a helyszín másodlagos. 

Van példaképed?
Sportolók közül Roger Federer, mert lenyűgöz, ahogyan teniszezik, nagyon könnyednek látszik minden mozdulata. A nyilatkozatai, a megnyilvánulásai alapján abszolút az az ember, aki számomra nagyon szimpatikusan áll az élethez. Sokat adakozik, felkarol fontos ügyeket. Ha nem a sport területén gondolkodom, nem konkrét példaképet neveznék meg, inkább azt mondanám, egy-egy tulajdonságuk miatt nézek fel bizonyos emberekre. 

Melyik a kedvenc évszakod?
Mindegyikben van valami szép. A hideget annyira nem szeretem, ezért talán a rangsor végére tenném a telet, de egy havas táj is lenyűgöző.

Édes, vagy sós szájúnak tartod magadat inkább?
Abszolút édes. Minden jöhet, ami csokoládés. Igyekszem úgy összeállítani az étrendemet, hogy a csoki beleférjen, persze mértékkel.

Van berögzült szokásod?
Versenyek előtt zenét szoktam hallgatni, így próbálok ráhangolódni a soron következő meccsre. Egyébként  a zene a mindennapjaimban is elkísér. Műfajban változó, mindig azt hallgatom, amihez épp kedvem van.

Nyaralni inkább belföldön, vagy külföldön szoktál?
Visszautalnék egy korábbi válaszomra: nem helyekhez, inkább emberekhez kötődöm. Egyébként ilyen tekintetben nincs egyszerű dolgom, mert minden egyes napom nagyjából percre pontosan be van osztva. Az edzések és a munkám miatt kevés időm jut az utazásokra.

Milyen szupererőt választanál magadnak?
Mindig tudjak segíteni azokon, akik rászorulnak, és képes legyek átlendíteni egy-egy nehéz helyzeten embereket.  

Volt kedvenc tantárgyad az iskolában?
Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy én humán beállítottságú vagyok, szerettem volna nyelvész lenni. Ennek ellenére végül egy informatikai szakközépiskolába jelentkeztem, ahol fenomenális matematika tanárom volt.  Akkor eldőlt, inkább reál irányba indulok el, és végül közgazdasági vonalon mentem tovább.

Majd Konkoly Zsófinak is feltettem tíz új kérdést.

Milyen állat lennél?
Van két kutyánk, nagyon jó dolguk van itt a kertben. Az én családomban nagyon szívesen lennék ez az állat, nagyon szeretjük őket, és figyelünk rájuk.

Mennyi ideig szoktál készülődni?
Nagyon gyorsan összeszedem magamat, nem igazán szoktam húzni az időt. Nem szeretek késni, inkább hamarabb érkezem a megbeszélt helyekre, ezért is szoktam iparkodni a készülődéssel.

Inkább korán fekszel le vagy sokáig ébren vagy?
Nem szoktam sokáig fent lenni, igyekszem mindig időben ágyba kerülni. Reggelente is hamar felkelek, főleg az iskola miatt. Maximum hétvégén vagy nyári szünetben fekszem le később, de akkor se vagyok ébren késő estig.

Van kedvenc filmed, vagy sorozat?
A Nagyfiúk 2 nálam a favorit a filmek közül. Sok sorozatot nézek, nehéz kiemelni egyet a felhozatalból. Nem olyan régen fejeztem be a Money Heist sorozatot, az nagyon tetszett nekem.

Mi a horoszkópod?
Halak, de egyáltalán nem hiszek az ezotériában és ennek jelentőségében. Horoszkópot se szoktam olvasni, nem vonzanak ezek a dolgok.

Melyik hírességgel találkoznál szívesen?
Billie Eilish énekesnővel, a riportjai alapján nagyon közvetlennek tűnik, biztosan jót lehetne vele beszélgetni. Lehet a kamerák mögött más ember, ettől függetlenül szívesen megismerném.

Mivel szoktad elütni a szabadidődet?
Itthoni programokat szeretem, családdal eltölteni az időmet, illetve a kutyákkal elmenni sétálni. Szoktam festeni és rajzolni is, igaz ezeket főleg edzőtáborban, amikor van egy kis pihenőnk.

Milyen szuperképességet választanál?
Gondolatolvasást.

Van olyan hely ahova még nem sikerült eljutnod, de szívesen elutaznál?
Konkrét helyet nem tudok mondani, szívesen elutaznék a világ bármelyik pontjára, csak a társaság legyen jó.

 Mi a legnagyobb álmod?
A legnagyobb álmom illetve vágyam az, hogy a családom egészséges és a saját területükön sikeres legyen, boldog életet éljenek.