Menüpontok

Kérdezz-felelek: Mocsári Bence és Wermeser Zsombor

Fiatal sportolóink közül ezúttal Mocsári Bence triatlonistával és Wermeser Zsombor kerékpárossal beszélgettünk. A megszokott módon tíz-tíz kérdésre kell felelniük, amivel kicsit jobban megismerhetjük a őket. 

Elsőként Bence válaszolt a kérdéseinkre.

Mit csinálnál, ha egy hétig nem lenne internet?
Sajnos nagy fogyasztója vagyok a világhálónak, mivel a sportolói oldalamat azon menedzselem magamnak. Szeretek képben lenni a világ történéseivel, újságcikkeket olvasok online, így ezt a folyamatot sem tudnám folytatni. Azonban gyakran elgondolkozom azon, hogy milyen jó is lenne, ha megszűnne a világháló csak pár napra és akkor végre a fontosabb dolgokra több időt tudnék szánni, mint például a család, a barátok és a pihenés.

Mivel szeretnél foglalkozni a sportolói karriered befejeztével?
Nincsen még konkrét elképzelésem. Egyetemista vagyok, közgazdaságtant tanulok. Úgy gondolom, hogy ez egy jolly joker, nagyon sok helyre elfogadják, így nyitottak a lehetőségeim. A gazdálkodás, a mezőgazdaság is foglalkoztatja a fantáziámat.

Mi volt a kedvenc játékod gyerekkorodban?
Szerettem a kismotorommal játszani sokat, amikor pedig valamivel idősebb lettem rengeteget Monopolyztam. Egyébként az időm nagy részében inkább kint, a szabadlevegőn szerettem lenni és ott a tesómmal focizni. 

Van olyan dolog, amit ki szeretnél próbálni, de még nem volt rá lehetőséged, vagy nem merted megtenni?
Óceánjárón utazni, illetve a mélytengeri búvárkodás nagyon megmozgatja a fantáziám.

Milyen szuperképességet választanál?
A repülést, talán azért mert így gyorsabban eljutnék A-ból B-be és közben még élvezném a kilátást is, illetve bárhova eljuthatnék, ahova szeretnék.

Mi volt eddig a legextrémebb dolog, amit sikerült elkészítened a konyhában?
Talán a töltött cukkini volt a legmacerásabb. Szeretek főzni, de túl sok időt vesz el, ezért sajnos nem tudom kiélni a vágyaimat. Inkább az anyukám és a barátnőm a konyhatündér, aminek én és a hasam is nagyon örül. 

Szoktál más sportot is űzni a triatlonon kívül?
Nincs rá időm, de annak örülök, hogy az én sportom 3 sportágat is magába foglal, így kevésbé monoton. Szívesen megyek szabadidőmben via ferrata-zni, ami szinte hegymászás, de biztosítókötél van a pályán, így ha a szabályokat betartod, nem tudsz megsérülni.

Van tetoválásod, vagy szeretnél a jövőben magadnak?
Nincs tetoválásom, de ha kijutok a Paralimpiára, akkor szeretnék egyet, ami megörökíti. Mondjuk a Paralimpia logóját vagy az olimpiai karikákat, az évszámmal feltüntetve. Bár még nyitott kérdés a szereplésem a jövőévi paralimpián.

Inkább a Harry Pottert, vagy a Gyűrűk urát szereted?
Mindkét műnek a kedvelője vagyok. Igaz a Gyűrűk ura könyvet nem tudtam befejezni, mert nem tudott annyira lekötni. A Harry Pottert angolul olvastam el és nagyon tetszett. A film adaptációk közül a Gyűrűk ura számomra legendás, a Harry Potternek pedig a hangulatát szeretem, így szinte minden karácsonykor megnézem.

Van valamilyen ékszered, amit szoktál viselni?
Nincs, csak a sportórát szoktam viselni.

Majd Zsombor következett.

Melyik szuperhős bőrébe bújnál egy nap erejéig?
Nincs ötletem, hogy kit választanék. Sosem volt még szuperképességem, nem tudom melyik a leghasznosabb tulajdonság. 

Inkább édes vagy sósszájúnak tartod magadat?
A kerékpározás miatt sok energiára van szüksége a szervezetnek a mindennapokban. Mind a sós, mind pedig az édes ételeket nagyon szeretem. Az édességeket mellőzni kell a mindennapos táplálkozásból, de párszor azért lecsúszik néhány sütemény és csokoládés falat. A túró rudi és a fagyi talán a két kedvenc nassolnivalóm. 

Van olyan szokásod, ami negatív számodra, és változtatni szeretnél rajta?
Vannak gyenge foltjaim, igyekszem őket eltűntetni, csiszolgatni azokon. Senki sem tökéletes. 

Milyen könyvet olvastál legutoljára?
Sajnos kevés időm jut szépirodalomra. Az egyetem miatt általában szakirodalmat és cikkeket szoktam olvasni. A szorgalmi és vizsgaidőszakban azért mindig el vagyok havazva könyvekkel. 

Mi a kedvenc gyerekkori emléked?
Rengeteg van. Felidézni őket hirtelen nem könnyű, de amint egy ismerős helyen járok, felbukkannak a régi emlékképek. 

Milyen nyelveken beszélsz?
A középiskolában az angol mellett franciául is tanultam. A mindennapokban az angolt használom. A francia passzív nyelvtudássá vált, de szeretném tovább fejleszteni magamat ilyen téren, és nyitott vagyok új nyelvek megismerésére. 

Van olyan szokásod, amit mások furcsának tartanak? 
Biztos van. De egyénenként különböző lehet, hogy ki mit tart a furcsa szokásnak. Én magam ezt nehezen tudom megítélni, hogy éppen mi számít furcsának.  

Ha választhatnál milyen helyen élnél legszívesebben?
Nagyon szeretem a hegyek és a víz közelségét. Egy szép tó a hegyormok között mindig le tud nyűgözni. Ha esetleg ennél a tónál az éghajlat mediterrán vagy kontinentális jellegű, akkor szívesen élnék ott. 

Van kedvenc sportcsapatod?
Leggyakrabban a kerékpáros eseményeket követem. Vannak kedvenceim, de versenyhelyzettől függően mindig megvan az a csapat, vagy egyén, akinek drukkolok egy verseny folyamán. Általában belső megérzések, szimpátia, okos versenyzés, illetve vagányság alapján választom ki, hogy kinek szorítok egy megmérettetés során. 

Van példaképed?
Az élet minden területén vannak példaképeim. Legyen szó sportról, családról, egyetemről, zenéről, vagy akárkiről. Mindig tudok kire felnézni és tanulni tőle.