Menüpontok

Elismerésekben gazdag hetek

Az elmúlt hetekben szaktekintélyeink jelentős visszaigazolást kaptak eredményes munkájukról. Díjazásokban, valamint elismerő kinevezésben részesítették a magyar parasport mozgalom kiemelkedő alakjait.

Újabb mérföldkőhöz érkezett sikerekkel teli pályáján Dr. Sós Csaba, a magyar paraúszó válogatott szövetségi kapitánya. Testnevelési Egyetem Úszás és Vízisportok Tanszékének vezetője egyetemi tanári kinevezésben részesült. Több mint harminc éves Testnevelési Egyetemen (korábban Testnevelési Főiskola) elvégzett hatékony munka után ítélték neki ezt a titulust. „Az a helyzet, hogy imádok tanítani, ez az érzés alighanem örökre megmarad bennem” – összegezte Dr. Sós Csaba.

A Semmelweis Egyetem 2020/21-es tanévnyitó ünnepélyes megnyitóján kiváló oktató kitüntetést vehetett át a Magyar Paralimpiai Csapat csapatorvosa Dr. Bejek Zoltán egyetemi docens, ortopéd szakorvos. Munkájának elismerése számunkra különösen jelentős, hiszen 1998 óta foglalkozik mozgássérült sportolók ellátásával hazai és nemzetközi szinten.

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket. A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél.

Szintén a Magyar Sport Napjának keretein belül vehetett át elismerését Halász József Attila, aki Kerezsi Endre-díjban részesült a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő munkájáért.

A Magyar Sport Napja dátuma minden év május 6.-a, de a kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben csak szeptember 8-án kerülhetett sor a hivatalos díjátadóra. 

Gratulálunk az elismerésekhez, és további sok sikert kívánunk nekik a szakmájuk minden területén!