Menüpontok

Nézők előtt rendezhetik meg a paralimpiát, és olimpiát

A paralimpiát, és olimpiát rendező Japán, limitált számban engedélyezné a nézőket a sporteseményeken. Ez pozitív hír lehet mindenki számára, akik a jövő évre halasztott tokiói nyári játékokra készülnek.

A japán sajtó szerint a sportrendezvények nézőinek számát 5000-ról 20.000-re növelné az ország kormánya. A kérelmet több helyi sportszervezet is benyújtotta, miután az egészségügyi helyzet folyamatosan javul hazájukban. A szigetország vezetősége július 10-én engedélyezte a sportesemények látogatását, maximum 5000 főig. A helyi kormány a napokban dönt az újabb enyhítést érintő kérelemről.

Ez a hír remek lehet a sportolók, és szervezetek számára a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpiai játékokat megelőző időszakra. Eddig biztosan nem lehetett tudni, hogy a 2021-es játékokon nézők előtt küzdenek-e a sportolók a stadionokban, de ezek a japán intézkedések pozitív előjelként szolgálhatnak.

A 2020-as tokiói játékokat a világjárvány kitörését követően halasztotta el a város vezetősége és az esemény szervező bizottsága. A paralimpiát jövő év augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik meg a metropoliszban.

A magyar paralimpiai csapatnak jelenleg 15 visszaigazolt kvótája van. Asztaliteniszben Szvitacs Alexa, Major Endre, Csonka András, Pálos Péter, míg atlétikában Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, valamint Ekler Luca készülhet a rangos eseményre. Ezen felül pedig úszásban hét, illetve kerékpárban egy visszaigazolt országkvótával számolhatnak mieink.