Menüpontok

Mozogjunk együtt a Központi Idegrendszeri Sérültek Világnapján

Sportolóink arra bátorítanak mindenkit, hogy október 6-án, délután 1 órakor mozogjunk együtt 30 perc erejéig, a Központi Idegrendszeri Sérültek Világnapján. A sportolásról készített képeket pedig a nemzetközi szövetség által létrehozott kampány keretein belül a #CPMoveAsOne szlogent használva javasolják feltölteni a közösségi média oldalaira.

"Együtt mozoghatunk. Együtt erősek lehetünk. Együtt megmutathatjuk a világnak, mire vagyunk képesek.

Arra bátorítunk mindenkit, hogy október 6-án, kedden, délután 1 órakor 30 perc erejéig mozogjuk együtt és csatlakozzunk

ahhoz a mozgalomhoz, amely Új-Zélandtól Alaszkáig mindenkit megmozgat a Központi Idegrendszeri Sérültek Világnapján.

A #CPMoveAsOne használatával megmutathatjátok a világnak, hogy rátok is számíthatunk!

Magyarországon évente körülbelül 200 gyermek születik

központi idegrendszer sérüléssel, amely izomműködési zavart okozhat. Szerencsére, többek között a sportnak, a testmozgásnak is köszönhetően kezelhető, akár gyógyítható az időben felismert probléma.

Csatlakozz te is egy sportos videóval, fotóval. Használd a #CPMoveAsOne szlogent és mutassuk meg, hogy a magyarok is részesei a mozgalomnak.

Együtt mozoghatunk. Együtt erősek lehetünk. Együtt megmutathatjuk a világnak, mire vagyunk képesek."

A fenti szöveggel buzdítja Száraz Evelin, világbajnoki bronzérmes paraúszó, Becsey János kétszeres paralimpiai-, négyszeres világ-, és Európa-bajnok úszó, valamint Csonka András, paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező.

Október 6-án más különlegességgel is készülünk, hiszen 24 óra erejéig a világcsúcstartó, világ-, és Európa-bajnok paraatléta, Ekler Luca kezeli a Magyar Paralimpiai csapat Instagram sztorijait.