Menüpontok

Rendhagyó szakágvezetői reggelit tartott a Magyar Paralimpiai Bizottság.

A járványhelyzetre való tekintettel nem frissen sült kifli és kávé volt a menü, mivel a megbeszélés online zajlott. A fő témát természetesen az elhalasztott tokiói paralimpia biztosította.

Rengeteg hasznos információ hangzott el a Magyar Paralimpiai Bizottság november 2-án tartott online szakágvezetői reggelijén. Az előző hetekben a Tokiói Szervező Bizottság, valamint a 2022-es Téli Olimpiai és Paralimpia Szervező Bizottsága is előadásokat tartott. A legfontosabb tudnivalókat az MPB Iroda munkatársai osztották meg a hallgatósággal.

A beszámolókból kiderült, a távol-keleti szervezők számára nem az a kérdés, hogy lesz-e nyári olimpia és paralimpia, hanem hogy hogyan szervezik meg azt. Ez mindenképpen pozitív jel és bizakodásra adhat okot a világ legnagyobb sporteseményeire készülők között.


Napirendi pontok
 

A tizenhárom szakágvezető mellet, dr. Lénárd Ágota a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékvezetője is részt vett a rendhagyó reggelin. Elmondta, hogy most lépéselőnybe kerül az a sportoló és sportszakember, aki kihasználja az időt és elsajátítja a számára leghasznosabb mentális tréninget, pszichológiai módszert, amely különösen nagy segítséget tud nyújtani ebben a rendkívüli helyzetben.


dr. Lénárd Ágota a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékvezetője

A szakágvetetők reggelije sorozat jövő év elején folytatódik, ahol a sportszakemberek, a hasznos beszélgetések mellett, remélhetőleg közösen fogyaszthatják el feltálalt finomságokat.