Menüpontok

Táplálékkiegészítőkkel is támogat az MPB

Habár a pandémia még mindig tart, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) most is segíti a sportolókat. Novembertől ismételten, több ezer csomag táplálékkiegészítőt osztanak szét az MPB szakemberei.

Hiába lassítja az életet a COVID-19 járvány, a sportolók felkészülése nem állhat le, hiszen alig 10 hónap múlva kezdődnek Tokióban a XVI. Paralimpiai Játékok. A Magyar Paralimpiai Bizottság egy több, mint 120, minden szabálynak megfelelő terméket tartalmazó listát állított össze, amiről az az 50 paralimpiai válogatott sportoló szemezgethetett, akinek már van kvótája, vagy még lehetősége adódhat a kvóta megszerzéséhez, a 2021. augusztus 25-én kezdődő világeseményre.

 

A kétezernél is több táplálékkiegészítőt, nem kevesebb, mint 5 millió forint értékben, november közepéig kapják meg a paralimpiára esélyes sportágak kiválóságai: így az asztalitenisz, az atlétika, az erőemelés, az evezés, a kajak-kenu, a kerekesszékes vívás, a kerékpár, a lövészet, a taekwondo, a tenisz, a triatlon, valamint az úszás sportág parasportolói juthattak hozzá, a paralimpiai ciklus alatt harmadik alkalommal, a kiegyensúlyozott felkészülést támogató termékekéhez.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak jelenleg 15 visszaigazolt kvótája van. Asztaliteniszben Szvitacs Alexa, Major Endre, Csonka András, Pálos Péter, míg atlétikában Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, valamint Ekler Luca készülhet a kvóta birtokában a rangos eseményre. Ezen felül pedig úszásban hét, illetve kerékpárban egy visszaigazolt országkvótával számolhatnak a mieink.