Menüpontok

Együtt a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) évek óta fontos stratégiai partnerként tekintenek egymásra. A kapcsolat további megerősítésének érdekében az MPB elnöke, Szabó László az alábbi levelében, külön üdvözölte a gyümölcsöző partnerséget és az IPC elnökét, Andrew Parsonst.

„Engedje meg, hogy ezúton ragadjam meg az alkalmat, hogy jómagam illetve a teljes magyar paralimpiai család nevében megköszönjem a megküldött izgalmas beszámolót erről a kihívásokkal teli évről. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani önnek és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság munkatársainak erőt, fáradtságot nem kímélő munkájukért, amelynek fókuszában az áll, hogy megmutassuk, arra összpontosítsunk, hogy mi mindenre vagyunk képesek együtt sportolói és sportvezetői szinten is.” – kezdte levelét Szabó László.

„Igazán nagyra értékelünk minden erőfeszítést és lelkesedést. El tudjuk képzelni, mennyi nehézséggel, kérdéssel kellett és kell még szembenézniük az elkövetkező hónapokban, gondolva a főbb, nemzetközi szervezetekkel és vezető testületekkel folytatott egyeztetésekre, újratervezve a nemzetközi versenynaptárt, a klasszifikációt és a kvalifikációt érintő ügyeket.

Ugyancsak szeretnék gratulálni mindazon új kezdeményezéshez, eredményhez, amelyet az IPC idén a partnereivel karöltve együtt elért.” 


Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Andrew Parsons, az IPC elnöke és Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, 2018 februárjában látogatott Magyarországra. Orbán Viktor mi­niszterelnök, Balog Zoltán miniszterrel, Szabó Lászlóval, az MPB elnökével, és Szekeres Pál mi­niszteri biztossal találkozott az Országházban.

„Örömmel adok tájékoztatást arról, hogy mi is keményen dolgoztunk ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban, mindig igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy bebizonyítsuk, a „magyar hatékonyság” (ahogy ezt ön is hangsúlyozta korábbi budapesti látogatása során) és kreativitás ugyanaz marad minden időben. Célunk volt az is, hogy még szorosabban együttműködjünk más országokkal, mert tudjuk, hogy együtt erősebbek lehetünk, támogatnunk és inspirálnunk kell egymást.”

A 2020-as Magyar Parasport Napja alkalmából Mike Peters, a nemzetközi bizottság ügyvezető igazgatója látogatott Budapestre, és vett részt a Magyar Parasport Napja iskolai programjain, továbbá előadást is tartott az MPB Ünnepi Közgyűlésén.

„Tokyo 2020 tekintetében azt mondhatom, minden eddiginél jobban várjuk a következő nyári paralimpiai játékokat. Optimistának kell lennünk, és mint általában, most is azt mondom: soha nem adhatjuk fel! Örömmel tapasztalatom, hogy ugyanaz a gondolkodás és meggyőződés vezérel minket, miszerint csak egyetlen irány létezik: egyenesen előre. Természetesen mindannyiunk számára a legfontosabb és legfőbb prioritás az emberi élet védelme,  sportcsaládunk egészsége, de meg kell próbálnunk megtalálni e történelmi és kihívásokkal teli időszak napos oldalát, megmutatnunk, hogy a paralimpiai mozgalom mennyire erős és még fontosabb, mint valaha.”

A két szervezet közötti kapcsolat fontosságát jól tükrözi, hogy az IPC 2019 októberében, a szervezet 30 éves, jubileumi évfordulójára a magyar bizottság három tagját is meghívta.

„Biztosíthatom Önt és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságot arról, hogy továbbra is számíthat  a személyes és a Magyar Paralimpiai Család mindenkori támogatására, bizottságunk a jövőben is aktív tagja marad a paralimpiai mozgalomnak.

Végül, de nem utolsósorban, ezúton kívánok mindannyiuknak boldog karácsonyt és egészséges, sikerekben gazdag új évet. Találkozunk Tokióban.” – fejezte be üdvözlését Szabó László, az MPB elnöke.