Menüpontok

Berente Judit az Év Fogyatékos Sportolója

Közel száz újságíró szavazott az Év Fogyatékos Sportolója kategóriában. A díjat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a 63. M4 Sport - Az Év Sportolója Gála producere, valamint Szekeres Pál, háromszoros paralimpiai bajnok adta át.

Nehéz éven vagyunk túl és fontos, hogy akadályok nélkül tudjunk továbbfejlődni, valamint minden lehetőséget megadni sportolóinknak, hiszen fogyatékosnak lenni nem azt jelenti: vesztesnek lenni! – szögezte le beszédében Szabó László.

A győztes: Berente Judit!

A vesetranszplantáción átesett sportoló minden versenye után köszönetet mond ismeretlen donorjának. A szokás már 25 éve része életének.

Az új élet számomra kötelességet jelent! – osztotta meg ars poeticáját.

„Amikor tinédzserkoromban diagnosztizálták végstádiumú vesebetegségem, akkor úgy éreztem, hogy az életem és a sportpályafutásom is ketté tört. Néhány kilátástalan és keserves év után átestem egy sikeres vesetranszplantáción, és ezzel új életet kaptam. Az elmúlt negyedszázadban sikerült minden, elveszettnek hitt álmomat megvalósítanom. És új feladatokat is kaptam: a szervátültetettek közösségéért és sportjáért dolgozom. Egy új élet lehetőségét kapva, úgy gondolom, ki kell hoznom minden helyzetből a legjobbat: ezzel nem csak magamnak tartozom, hanem neki is – sok mindenkinek tartozom ugyanis köszönettel ezért a díjért, az edzőmnek, a támogató férjemnek és azoknak, akik rám szavaztak, de mindenekelőtt neki: az ismeretlen donoromnak. És annak az egészségügyi csapatnak, amelynek a munkája nélkül most nem állhatnék itt. A díjamat nekik ajánlom.” - mondta a kategória győztese.

A végeredmény:

Az Év Edzője kategóriában két fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakember is helyet kapott a top 10-es listában. Nagy Gábor, Pető Zsolt edzője, valamint Vígh Zsolt, a magyar para-asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya. Nagy Gábor végül 10. míg Vígh Zsolt 9. helyen zárta az összesített listát.

A végeredmény:

A nevezett sportolóknak, edzőknek gratulálunk, és köszönjük a kemény munkájukat, kitartásukat, valamint az eredményeikkel arcunkra csalt örömöt.