Menüpontok

A K&H meghosszabbította támogatását a magyar paralimpikonok eredményes tokiói felkészüléséhez

A Magyar Parasport Napján jelentette be a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatásának meghosszabbítását. A megállapodás értelmében a K&H újabb egy évre a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete az augusztus 24-én kezdődő tokiói paralimpiára felkészülés segítése érdekében. Jelenleg már javában zajlik a kvótaszerzés, eddig 15 igazolt kvótával rendelkezik a csapat.

Újabb egy évvel meghosszabbítja 14 éves paralimpiai támogatását a K&H. A pénzintézet a Magyar Parasport Napján jelentette be, hogy a tokiói paralimpia új időpontjára tekintettel egy évre meghosszabbítja a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb sportoló megszerezhesse a kvótát a 2021. augusztus 24-én kezdődő XVI. Paralimpiai Játékokra. Jelenleg a Magyar Paralimpiai Csapat 15 visszaigazolt kvótával rendelkezik: asztaliteniszben négy, atlétikában három, kerékpárban egy, úszásban pedig hét sportoló biztosította részvételét.

 

„Az elmúlt egy év mindannyiunkat próbára tett, hogy hogyan tudunk a megváltozott körülményekkel megbirkózni és az új kihívásokkal szembenézni. Vannak azonban olyanok, akik a hátrányból előnyt és erőt tudnak kovácsolni. A paralimpikonok elhivatottsága, eltökéltsége és kiváló teljesítményre törekvése kiváló példaként szolgálhat arra, hogy minden helyzetből a legtöbbet hozzuk ki magunkból. A K&H 2006 óta áll a paralimpikonok háta mögött, és segíti anyagi támogatással felkészülésüket a sporteseményekre. Ma a Magyar Parasport Napján büszkén jelentem be meghosszabbított együttműködési megállapodásunkat még egy évre, a Tokiói Paralimpiai Játékok évére, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézeteként és ezüst fokozatú szponzoraként. A K&H mozdulj! támogatásunkkal a legutóbbi, riói olimpiára 14 sportoló felkészüléséhez tudtunk hozzájárulni, így reméljük, hogy idén is minél több paralimpikon vehet majd részt ezen a minden szempontból különleges sporteseményen” – nyilatkozta David Moucheron, a K&H vezérigazgatója az együttműködés meghosszabbítása kapcsán.

 

„Több mint tíz éve kiemelt partnerünk a K&H Csoport, amiért rendkívül hálásak vagyunk. A paralimpiai mozgalom egyik legfontosabb területén támogatnak minket: a legjobb sportolók, edzők és segítők személyes, anyagi támogatásában. Kiváltképp erős kapcsolatunkról mi sem árulkodhat jobban, minthogy a mostani, kihívásokkal teli időszakban is ismételten biztosítottak minket elkötelezettségükről. Köszönjük a támogatást, a partnerséget, és remélem, hogy még évtizedeken keresztül segíthetjük egymást” – hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.