Menüpontok

Bajnokainkra emlékeztünk

A Magyar Parasport Napja alkalmából ismételten elhunyt paralimpiai bajnokainkra emlékeztünk a Parlament melletti Olimpia Parkban.

Immáron negyedik éve tart megemlékezést a Magyar Paralimpiai Bizottság a már eltávozott paralimpiai bajnokokról az Olimpia Parkban. Sajnos, 2020-ban tovább bővült a lista: dr. Fejes András, első magyar paralimpiai érmesünk, valamint Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka sincs már velünk.

A koszorúzáson Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Balogh-Madár Emese, V. kerület alpolgármestere, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szekeres Pál, az MPB tiszteletbeli elnöke, Szöllösi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, Dr. Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke, Becsey János, a Paralimpiai Bajnokok Klubja elnöke, valamint Urr Anita, az MPB főtitkára vett részt.

Az eseményen Szabó László kiemelte: „Ők a bajnokaink, akikre mindig fel fogunk nézni, akik úttörők és példaképek voltak, akik elsőként megmutatták, fogyatékosnak nem jelenti az, vesztesnek lenni.”

A koszorúzás képeit itt lehet megtekinteni.

A fotókat készítette: Kegyes Éva