Menüpontok

Borsányi Gábor - Nem szeretnénk határokat szabni a Teqball-ban

A Nemzetközi Tegball Szövetség elnöke, Borsányi Gábor a szövetség honlapján közzétett cikkben mesél tapasztalatairól és a tavaly nyáron közzétett Rising Phoenix (Feltámadó Főnix) sport dokumentumfilm által kiváltott érzelmekről. Bevallása szerint, az azóta eltelt egy évben mindennap eszébe jutnak a filmben látottak és erősen ajánlja mindenki számára a megtekintést, hiszen így lehet igazán megérteni a paralimpiai eszme savát-borsát.

A Nemzetközi Teqball Szövetség az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül és az elnök egyik kiemelt céljává vált a para teqball fejlesztése is. Elmondta, még mindig van hova fejlődniük, de már jó utón haladnak ezen a téren. Az elkövetkezendő hetekben jelenik meg a para teqball hivatalos szabályzata, aminek köszönhetően elkezdhetik bevonni a parasportolókat a sportágba.

Hozzátette, céljuk, hogy minél több ember csatlakozzon a világ leggyorsabban fejlődő sportágához, a teqballhoz, így segítve a parasport mozgalom értékeinek tovább adását.

A Netflix saját gyártású, 2020 nyár végén megjelenő Rising Phoenix című filmje nagy hatással volt a sportvezetőre. „Egyik legfontosabb tanulsága számomra, hogy a parasportolók hihetetlenül nagy motivációt jelenthetnek a társadalomnak. Szeretnénk, ha a para teqballban is ilyen példaképekkel találkozhatnának a sportrajongók.” – emeli ki Borsányi.

A Nemzetközi Teqball Szövetség két kategóriában indít versenyeket a parasportolók számára, de terveik között szerepel ennek bővítése. „Nem szeretnénk határokat szabni a Teqball-ban. Ez az új sportág a kreativitásról, a szabadságról szól, amiket barátaiddal élhetsz át, de lehet, új barátságok is köttetnek egy-egy játék során. A sikerességünk tovább fejlődésének érdekébe szoros együttműködést kötöttünk a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, valamint más szövetségekkel is. Együtt visszük tovább a para teqball eszméjét, amellyel olyan sportágat teremtünk, ami mindenki számára elérhető lesz.” – írja a magyar fejlesztésű sportág, nemzetközi szövetségének elnöke.

A teljes, angol nyelvű cikk Borsányi Gábor tollából az alábbi linken érhető el: https://www.fiteq.org/news/196

(Fotó: fiteq.org)