Menüpontok

Egy bronzérem, két junior világcsúcs, szép eredményeket értek el parasportlövőink a világkupán

Az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Ain városában ötödik alkalommal rendeztek parasportlövő világkupát. Hazánkat három parasportoló, Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula és a 16 éves Rescsik Csaba képviselte, ahol a fiatal versenyző két számban is megdöntötte a junior világrekordot, Dávid Krisztina pedig bronzérmet szerzett.

A versenyen 24 ország, 113 parasportolója mérte össze tudását. A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Dávid Krisztina már paralimpiai kvótával várta a világkupát, míg a férfiak mezőnyében Gurisatti Gyula és a tinédzserkorú Rescsik Csaba azért utaztak, hogy javítsanak egyéni legjobb eredményükön, valamint közelebb kerüljenek a paralimpiai kvótához.

Dávid Krisztina P2 10m női légpisztoly versenyszámban bronzérmet szerzett (211.3). A BHSE versenyzője P3 25m vegyes sportpisztoly kategóriában 7. helyen végzett (553-11x), míg 50m vegyes szabadpisztoly versenyszámban szintén a 7. pozícióban zárta a világkupai szereplését (119.0).

1 10m női légpisztoly versenyszám - Dávid Krisztina bronzérme
P2 10m női légpisztoly versenyszám - Dávid Krisztina bronzérme

Rescsik Csaba, a Cél-Tudat SE sportlövője, R7 50m férfi puska összetettben junior világcsúccsal (1112-21x) a 9. helyen zárt. A fiatal versenyző R1 10m férfi légpuska álló versenyszámban pedig nyolcadikként végzett (610.9), ismételten junior világcsúcsot elérve.

Gurisatti Gyula, P1 10m férfi légpisztolyban 15.(551-8x), míg P3 25m vegyes sportpisztoly kategóriában 5. lett (551-6x). A P4 50m vegyes szabadpisztoly versenyszámban 24 versenyző közül a 14. helyen zárta a világkupát. (512-7x).

R7 50m férfi puska összetett - Rescsik Csaba
R7 50m férfi puska összetett - Rescsik Csaba

Parasportlövészetben a Magyar Paralimpiai Csapatnak eddig egy kvótája van, Dávid Krisztina révén. A további kvóták megszerzésére, férfi versenyzőinknek a következő világkupán lesz még lehetőségük. A dél-amerikai vk-t júniusban rendezik Peru fővárosában, Limában.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak eddig összesen 19 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra, négy asztaliteniszben, három atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban és egy sportlövészetben.