Menüpontok

Újabb kvótákért utaznak a paraatléták

Az olaszországi Jesolóban 2021. április 16-18. között rendezik a soron következő IPC Paraatlétikai Grand Prix versenyt, amelyen a magyar paraatléta-válogatott tagjai is részt vesznek.

 

A tengerparti városba két turnusban utazik a magyar küldöttség. A viadalon indul a már paralimpiai kvótával rendelkező trió, a világ-, és Európa-bajnok Ekler Luca, valamint a paralimpiai ezüstérmes, Biacsi Ilona, és ikertestvére Biacsi Bernadett is, de a verseny jó alkalom arra is, hogy többiek javítsanak egyéni eredményeiken, illetve a válogatott legújabb tagja átessen a nemzetközi klasszifikáción.

A szövetségi kapitány, Oroszi Zsuzsanna szerint nagy szükség van a versenyekre, hiszen az elmúlt évben sajnos egy megmérettetésre sem volt lehetőségük a koronavírus miatt. Ebben az évben, május végén Európa-bajnokság, augusztus végén paralimpia vár a legjobbakra. „Kellenek a versenyek, hogy ott a legjobb formában legyenek atlétáink.” – emelte ki Oroszi.

„Ez lesz idén a harmadik sportesemény amin részt veszünk. Az első februárban, Dubaiban volt, ahova vírusfertőzés miatt nagyon kevesen repültünk. Majd, március 25-én, az MTK pályán a Magyar Atlétikai Szövetség integrált atlétika versenye következett. A verseny mi nagyon jól sikerült, együtt versenyeztek az ép és paraatléták, nagyon inspiráló volt a résztvevő versenyzőknek és edzőiknek egyaránt. A remekül sikerült tatai edzőtábor után a jövő héten egy nagy csapattal indulunk útnak Olaszországba. Természetesen mindent el fogunk követni, hogy az óvintézkedéseket betartva, a lehető legjobb eredményeket érjük el. – összegzett a szövetségi kapitány.