Menüpontok

Fontos állomáshoz érkeztek atlétáink a tokiói paralimpia előtt

A magyar paraatléta-válogatott június 1. és 5. között lép rekortánra az Európa-bajnokságon, Bydgoszcz-ban. A lengyelországi kontinensviadalra összesen hét sportolónk utazik, köztük többen éremesélyesként vesznek részt a tokiói paralimpiai előtti, legnagyobb versenyen.

A Rioban ezüstérmes Biacsi Ilona, és testvére a londoni paralimpiai bronzérmes Biacsi Bernadett T20-as kategóriában áll rajthoz 400, valamint 1500 méteren. Ugyancsak ezekben a versenyszámokban áll rajthoz az Európa-bajnoki ezüstérmes Keresztesi Erika.

„Ikrek nagyon jó úton haladnak a paralimpia felé, fontos állomás lesz ez az Európa-bajnokság Tokió előtt. Úgy gondolom nem fognak csalódást okozni az elért eredményükkel.” – említette meg Oroszi Zsuzsanna a Biacsi lányok szereplése kapcsán.  

Világ, - és Európa-bajnok Ekler Luca ismét nagy esélyekkel készül az Eb-re. A fiatal sportolót T38-as kategóriában távolugrásban, illetve 100 méter síkfutásban láthatjuk majd.

„Világcsúcstartónk érem esélyese a versenyszámainak, remélhetőleg már a téli, fedettpályás szezon alatt összeszedett kisebb sérülése teljesen a múlté. Szép reményekre adhat okot, hogy idén már sikerült megdöntenie az egyéni csúcsát.” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Szőllősi István, a sportág legfrissebb paralimpiai kvótása, remek lehetőség előtt áll szintfelmérésre versenyszámában. A Váci Reménység dobóatlétája F20-as kategóriában versenyzik majd Európa legjobbjaival szemben, súlylökésben.

További javítás reményében utazik az Eb-re Kálmán Krisztina, aki súlylökésben és buzogány hajításban (F32), valamint Nagy Ambrus, aki szintén súlylökésben bizonyíthat (F33).

„Mindenki jó formában vághat neki ennek a kontinensviadalnak. Reményeim szerint mindenki az egyéni csúcsa közelében fog teljesíteni. A cél mindenki számára a legjobb nyolcba kerülés, de úgy gondolom, hogy a paralimpiai kvótás lányoktól az éremszerzés is reális követelmény lehet” – zárta le gondolatát a magyar paraatlétika-válogatott szövetségi kapitánya.