Menüpontok

Rendhagyó módon tartott közgyűlést az MPB

Május 27-én, a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület megtartotta az idei első közgyűlését az online térben, ahol a tagok elismerően nyilatkoztak a Magyar Paralimpiai Bizottság kihívásokkal teli, 2020. évi teljesítményéről.

A tokiói Paralimpiai Játékok évében először szervezték még a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület Közgyűlését. A jelenlévők minden napirendi pontot egyhangúlag fogadtak el, többek között az MPB 2020. évi költségvetési beszámolóját, valamint a 2021. évei költségvetés tervét, de Magyar Paralimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának 2020. évről készített jelentését is, külön kiemelték az MPB, 2020-ban elvégzett munkájának sikerességét, amely továbbra is elkötelezetten támogatja a fogyatékos sportot.

Ligárt Balázs, sportigazgató, valamint Szabó Kristóf, gazdasági igazgató a közgyűlés második felében az tokiói játékokra való felkészülésről, a sikeresen megszerzett, kivívott kvótákról és a további lehetőségekről tartott beszámolót a résztvevőknek. Bemutatták továbbá a koronavírus miatt kialakított biztonsági protokoll tervezetét, amelynek célja az akkreditáltak egészségének megőrzése.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László, a digitális találkozó végén biztosította az egybegyűlteket, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, Kulcsár Krisztiánnal, valamint a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság képviselőivel való folyamatos egyeztetés figyelembevételével a Magyar Paralimpiai Csapat továbbra is töretlenül készül a Japánban megrendezendő Paralimpiai Játékokra.