Menüpontok

Újabb kvóta: a világbajnok kerekesszékes tőr csapat mindegyik tagja utazhat Tokióba

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján újabb kerekesszékes vívónk készülhet az idei, tokiói Paralimpiai Játékokra.

A világ- és Európa-bajnok, többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes Dani Gyöngyi is biztos résztvevője az augusztus 24.-dikén kezdődő Paralimpiái Játékoknak. A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja már megerősítette, hogy ez lesz az utolsó paralimpiája, amin versenyzőként kíván elindulni. Egyértelmű célja a minél jobb eredmény elérése a női tőr, valamint párbajtőr csapattal.

A lehetőségük adott, hiszen az IWAS megerősítette részvételüket mindkét fegyvernemben, így a 2019-es világbajnok női tőr minden tagja ott lehet a Japán fővárosban.

A kerekesszékes vívóink tehát teljes létszámban készülnek tovább: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Tarjányi István érmes esélyekkel utazik Tokióba.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak ezzel összesen 30 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, egy kerékpárban, egy sportlövészetben és hét úszásban.