Menüpontok

Bessenyey Zoltán nyert Franciaországban

A 2021-es International Handikart Challenge futamon Bessenyey Zoltán kapta az aranyérmet H3-as kategóriában. Zoli a futamában ugyan másodikként végzett, de a technikai ellenőrzésen az elsőként célba érő versenyzőt diszkvalifikálták.

A kétszeres ECR3-bajnok, egykori raliversenyző a Franciaországban, a D’aunay Les Boi-i pályán rendezett versenyen, a Junior Gokart Európa-bajnokság betétszámaként megrendezett handikart futamban az összetett 7. helyét szerezte meg, míg kategóriájában, H3-ban a magyar pilóta nyakába akasztották az aranyérmet.

„Életem legjobb gokartos eredményével zártam a 2021-es International Handikart Challenge futamot. A verseny utáni technikai ellenőrzésen a győztes spanyol versenyzőt utólag kizárták, így bajnokként fejeztem be a hétvégét, ami elképesztő öröm számomra. Két évvel a gokartsport elkezdése után, már a dobogós helyezés is egy álom beteljesülése, a győzelem meg szinte hihetetlen. Így van jövőre mit megvédeni. Köszönettel tartozom a támogatóknak, a családomnak és a sok-sok szurkolónak, akik bíztatnak minden nap, minden percében.”

Gratulálunk Bessenyey Zoltánnak a kiváló eredményhez.

Ízelítő a handikart versenyzésről a vezető szemszögéből