Menüpontok

Családias hangulatban zajlott le a para-asztaliteniszezők országos bajnoksága

A 2021. évi Para-asztaliteniszezők Országos Bajnokságát június 20-án rendezte meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség az Ormai László Asztalitenisz Sportcsarnokban. Az eseményt a vírushelyzethez mérten, szabályokat betartva bonyolították le a szervezők.

Az 1-5. kategóriába tartozó sportolók összevonva mérethették össze tudásukat, ahol végül Dollenstein János végzett az első helyen miután a döntőben legyőzte a Kispest SE versenyzőjét, Kis-Juhász Józsefet. Kovács Tamás, illetve Major Endre a harmadik helyen zárták az egynapos ob-t.

Zborai Gyula magabiztos győzelmet aratott 6-10. kategóriában. A Kanizsa Sörgyár SE para-asztaliteniszezője mögött második helyen Retter Barnabás, míg harmadik helyen Balogh Imre végzett. A 11-es kategóriában Vizsnyai Dávid Imre nyert Szerdahelyi Krisztofer ellen, így a Békéscsabai ASE versenyzője nyakába kerülhetett az aranyérem.

A díjakat, Urr Anita a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és Lajtai Kristóf, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára adták át.

Az ob zárásaként Major Endre átvehette az MPB Mobilitás Programja keretében, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával vásárolt motoros rásegítő eszközét, amit a mindennapokban, a kerekesszékére rögzítve használhat. A most átadott eszköz nagy segítséget jelent a paralimpikon sportló részére, hiszen annak használata megkönnyíti hétköznapjait, ezzel segítve paralimpiai felkészülését.