Menüpontok

Teljessé vált a magyar para-asztalitenisz csapat Tokióra

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tájékoztatása alapján újabb kvótát kapott a Magyar Paralimpiai Csapat a meglévő öt mellé para-asztaliteniszben, így Zborai Gyulával (M8-kategória) kiegészülve készülhetnek mieink az egy évvel elhalasztott játékokra.

Hatan utazhatnak Tokióba a Paralimpiai Játékokra, miután az ITTF kihirdette a szabadkártyákat. Az eddigi öt fős csapatot, az Európa-bajnoki érmes Arlóy Zsófia, az Európa-bajnok Szvitacs Alexa, a Rióban ezüstéremig jutó Csonka András, az előző paralimpián 4. helyen végző Major Endre, valamint London paralimpiai bajnoka, Pálos Péter alkotta. A világ-, és Európa-bajnoki érmes Zborai Gyulával kiegészülve nyolc versenyszámban is indulhatnak a Japán fővárosban. Az egyéni versenyszámok mellett két csapatunk is lesz a paralimpián: Csonka András – Zborai Gyula az MT8-as kategóriában, míg a hölgyeknél a WT9-10-es kategóriában az Arlóy-Szvitacs kettős vívhat meg a legjobbakkal

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 35 kvótája van a tokiói paralimpiai játékokra: hat asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, egy sportlövészetben és kilenc úszásban.