Menüpontok

Újabb parakerékpáros kvótával emelkedett az utazó csapat létszáma

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tájékoztatása alapján a már meglévő egy kvóta mellé, még egyet kap a Magyar Paralimpiai Csapat parakerékpárban.

A Wermeser Zsombor, Császár Attila, László Attila, Farkas Mihály, Czene Gábor, Boronkay Péter, Ocelka Róbert- Nagy Gergely, Bók László, Barkóczi Péter, Vaszil György, Nagymáté Sándor, Szénási Péter csapat tagjai által elért világranglista pontoknak köszönhetően kapott a Magyar Paralimpiai Csapat újabb nemzetkvótát kerékpárban. Közülük, az előre kiírt válogatási elvek szerint a megszerzett két helyre a szakági tanács tagjai a világbajnoki hatodik, világkupa negyedik helyezett és Európa-kupa győztes Wermeser Zsombort, MC5 kategóriában, és az Európa-kupa győztes tandem Ocelka Róbert, Nagy Gergely párost, valamint tartaléknak Bók Lászlót MH3 kategóriában  Európa kupa győztes parakerékpárost  javasolja nevezésre.

A tokiói paralimpiára a célokat illetően Steiner György, szakágvezető az előző paralimpián elért 11. hely felülmúlását és a pontszerzést tűzte ki célul.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak ezzel összesen 31 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, egy sportlövészetben és hét úszásban.