Menüpontok

Új elektromos kerekesszéket vehetett át paralimpikon úszónk

A Rio de Janeiro-ban negyedik helyezést elérő Adámi Zsanett új kerekesszék segítségével folytathatja felkészülését a tokiói paralimpiára.

Sportolónk személyesen vette át Urr Anita főtitkártól a Magyar Paralimpiai Bizottság Mobilitás Programja keretében vásárolt elektromos kerekesszéket.

Az MPB idei évben meghirdetett programjának célja a sportolók mindennapi életének könnyítése, amely nagy segítséget jelent a paralimpiai felkészülésben is. A most átadott elektromos eszközzel Zsanett önállóan tud közlekedni tömegközlekedéssel is és a napi feladatok elvégzését megkönnyíti a sportoló számára.

Az MPB Mobilitás Programjának fő partnere a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a most átadott eszköz beszerzése is ennek a támogatásnak a keretében valósulhatott meg.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 37 kvótája van a tokiói paralimpiai játékokra: hat asztaliteniszben, négy atlétikában, egy íjászatban, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, egy sportlövészetben, egy triatlonban és kilenc úszásban.