Menüpontok

Új kerekesszékek segítik sportolóink felkészülését

Paralimpikon sportlövőnk, Gurisatti Gyula, és paraevezősünk, Pető Zsolt személyesen vehette át vadonatúj kerekesszékét.

Sportolóinknak, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) Mobilitás Programja keretében, Urr Anita főtitkár adta az új eszközöket.

Az MPB idén hirdette meg programját, melynek célja a sportolók mindennapi életének megkönnyítése, ezzel segítve a paralimpiai felkészülésüket.

Gurisatti Gyula biztos tagja az idén tokiói Paralimpiai Játékokra utazó Magyar Paralimpiai Csapatnak, így negyedik paralimpiájára készülhet a rutinos sportlövőnk. Pető Zsolt elsődleges célja a három év múlva esedékes, párizsi paralimpia, de felkészüléséhez elengedhetetlen a mindennapos használatú új kerekesszéke.

A sportolóinknak most átadott kerekesszékeket a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. által támogatott MPB Mobilitás Program keretében szerezte be az MPB.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak összesen 39 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: hat asztaliteniszben, négy atlétikában, egy íjászatban, hat kajak-kenuban, hét kerekesszékes vívásban, kettő kerékpárban, kettő sportlövészetben, egy triatlonban, egy erőemelésben és kilenc úszásban.