Menüpontok

Hétvégén veszi kezdetét az ülőröplabda Európa-bajnokság

A magyar női, valamint férfi-válogatott is megméretetti tudását a törökországi kontinensviadalon, melyet október 17. és 24. között rendeznek.

Az Eb-n összesen 16 férfi, és 11 női csapat vesz részt, ez rekord számú indulónak számíthat a sportág történetében. A sorsolást tekintve a magyar hölgyek erős csoportba kerültek, a legutóbbi budapesti Európa-bajnokság első három helyezettjével is szembe kell nézniük.

 „Női válogatottunk komoly átalakításon megy keresztül, amiben nagyjából félúton járunk. Sajnos betegség és sérülés is nehezíti a dolgunkat, így két játékosunk nem tud elutazni a csapattal.
Ettől függetlenül, ha azt a lelkes és motivált játékot produkálják a lányok, mint a legutóbbi franciaországi Nemzetek Ligájában, akkor azt gondolom, szerezhetünk néhány kellemetlen pillanatot nagynevű ellenfeleinkkel szemben, és emelt fővel jöhetünk haza.” – Latolgatta az esélyeket Raska Gyula szövetségi kapitány.

A női „B” jelölésű csoport sorsolása: Magyarország, Oroszország, Olaszország, Ukrajna, és Hollandia

A férfi ülőröplabda-válogatottunk szeptember utolsó hetében jelentős sikert hajtott végre, a Nemzetek Ligája Ezüst divízióját veretlenül nyerték meg. Az Európa-bajnokság újabb izgalmas mérkőzéseket tartogat mieink számára, a csoportjukba az egyik favoritnak számító Bosznia-Hercegovina is kihúzásra került.

 „Férfi válogatottunk remek hangulatban várja a tornát, hiszen nagy bravúrral, veretlenül lett első a nemzetek ligája viadalon. Ez óriási lökést adott a srácoknak és nagyon motivált mindenki.
Kijelenthető, hogy az utóbbi évek legjobb felkészülésén van túl a csapat. Amennyiben ezt a pályán is tudjuk kamatoztatni, meglepetést szerezhetünk a 16-os mezőnyben. Sok függ majd a játékosok klasszifikációs besorolásain, ki milyen kategóriát kap sérültségétől függően.” – Nyilatkozott a sorsolást követően a sportág szövetségi kapitánya, Raska Gyula.

A férfi „C” jelölési csoport alakulása: Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, illetve Georgia

A hölgyek az első versenynapon Ukrajna ellen, itthoni idő szerint 08:45-kor, míg a férfiak Lengyelországgal szemben kezdik meg az Európa-bajnokságon való szereplésüket, 13:30-kor.

Az esemény hivatalos weboldala: https://ec2021.paravolley.eu/

Sok sikert kívánunk a magyar-válogatottnak! #akadalyoknelkul

 

Fotók: ParaVolley Europe