Menüpontok

Törökországban nyert világkupát Mocsári Bence

Fiatal triatlonistánk október első hétvégéjén indult el az alanyai versenyen, ahol elsőként szakíthatta át a célszalagot, azt követően, hogy pár nappal korábban az Európa-bajnokságon remekelt.

A vk győztes sportolónk sűrű napokon van túl, hiszen a törökországi nemzetközi megmérettetést megelőzően nyugat felé vette az irányt. Valencia adott otthont az idei paratriatlon Európa-bajnokságnak, melyen sok paralimpikon is részt vett. Szélcsend, és meleg kísérte végig 21 éves sportolónk versenynapját, de ez sem zökkentette ki, remekül tudott teljesíteni.

„A 750m-es úszáson sikerült elúsznom a kétszeres paralimpiai bajnokkal. […] Nagyon élveztem minden percét, csak úgy hasítottam. Az 5. legjobb időt tekertem a 20km-es távon. Ez nagy szó, hatalmasat fejlődtem kerón, a mezőny nagy ágyúi is odajöttek a verseny után gratulálni, ami nagyon jól esett. […] A 4. hely mindössze 10 másodperce, az ötödik 7 másodpercre, a hatodik 3 másodpercre volt, és szinte csak paralimpiai indulók értek be előttem.” – Számolt be Bence az Eb-n elért sikeréről facebook oldalán.

A valenciai állomás után nem volt ideje a pihenésre, hamar Alanyába repült, ahol rajthoz kellett állnia. A világkupán, a friss Európa-bajnoki hetedik helyezett sportolónk fáradhatatlanul hajtott egy újabb nemzetközi sikerért, ami magabiztos szereplésének köszönhetően meg is lett. Erős tempót diktálva elsőként érhetett be a célba, és valamivel később neki szólhatott a magyar himnusz.

“Nagyon jó verseny volt. Eddig talán ezt a versenyt élveztem a legjobban triatlonos pályafutásom alatt.  A kerékpáros résztáv tetszett a legjobban és ott hoztam a legtöbbet az ellenfeleimen. A Magyar Paralimpiai Bizottságtól kapott időfutam kerékpárral pedig csak úgy száguldottam! A célszalagot átszakítani meg egyenesen libabőrős élmény volt. Nagyon örülök az eredménynek! Nem mellesleg az idők is jók lettek.” – Nyilatkozta nekünk az alanyai világkupa-győztes triatlonista, miután hazaérkezett.