Menüpontok

A Magyar Fair Play Bizottság átadta 2019-2020 díjait.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Magyar Fair Play Bizottsága november 11-én, ünnepélyes keretek között adta át a 2019-2020-as fair play-díjakat. A világjárvány miatt idénre halaszott eseményen három parasport kötődésű díjat adtak át. A gálán a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB) Urr Anita az MPB főtitkára, valamint Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok kajakos képviselte.

Fair Play Cselekedet diplomával ismerték el Majsai Károly paralimpiai ezüst- és bronzérmes asztaliteniszezőt. A sportban elért sikereit követően nem feledkezett meg egykori társairól. A paralimpiai érmek után járó járadék egy részét hosszú ideje utalja korábbi para-asztaliteniszezőnek, Erdei Ilonának, aki szintén kiemelkedő alakja volt a sportágnak, de paralimpiai medált nem szerzett. Károly példaértékű cselekedetét a fogyatékos sportcsaládon kívül is példátlannak titulálta a Magyar Fair Play Bizottság, elismerését Kiss Péter Páltól vehette át.

A Fair Play Sport Szolgálatában diplomával illeték meg Vojtek Aurélt. Már 12 éves korában beleszeretett a kosárlabdázásba, és felnőtt korára a Pécs Ércbányász NB II-es csapatban kezdődött meg profi karrierje. Hamar az élvonalbéli PVSK együtteséhez igazolt, ahol letette névjegyét. Azonban a sérülések nem kerülték el őt sem, többször meg kellett műteni, majd egészségének romlását követően mozgáskorlátozottá vált. A kosárlabdázástól sohasem távolodott el, 2018-ban megalapította a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapatot. A civil életben pedig megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cég vezetője volt, mellette a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesületének elnökségi tagja volt nyugdíjba vonulásáig. Példaértékű munkájának köszönhetően vehette át az elismerő kitüntetést.

Miszory Béla Károly, a vívó sportágban végzett fáradhatatlan munkájáért Fair Play Életmű Trófeát vehetett át. A vívással kapcsolatos múltja a Zalaegerszegi Dózsa Sportegyesületnél kezdődött meg, alapító tagként. Az egyik kedvenc mondása szerint: „a vívás nem az erő, hanem az ész játéka.” Munkássága során közel 600 vívó cseperedett fel Zalaegerszegen. Három éve, 2018-ban történelmet írt a megyében, amikor egy régi álmát valósítva, a mozgássérültek sportolási lehetőségeként beindította a kerekesszékes vívást. A kerekesszékes vívás megteremtésével, a hazai parasport mozgalmat támogatva, fogyatékkal élők számára biztosít megfelelő lehetőséget a sportolásra.

A MOB Fair Play Bizottsága több, mind 30 díjat adott át a gálán sportolóknak, sportszakembereknek, sportrajongóknak, közéleti személyiségeknek. Gratulálunk a díjazottaknak és hálásan köszönjük elismerő cselekedetüket, munkájukat.