Menüpontok

Diadalmaskodtak vívóink az olaszországi világkupán

A pisai nemzetközi tornán a magyar-válogatott tagjai magabiztosan szerepeltek. A mieink összesen hat érmet szereztek, három arany-, két ezüst-, és egy bronzéremmel térhettek haza a november 17 – 21 között megtartott sporteseményről.

A tokiói Magyar Paralimpiai Csapat sportolói közül hárman, Krajnyák Zsuzsanna, Osváth Richárd és Tarjányi István, valamint Göttlinger Dániel, Gergely István, Zsolnai Sándor, és az első nemzetközi versenyén szereplő Csepke Bence utazhatott ki a magyar-válogatott tagjaként az olasz városba. 

Tarjányi István kard, valamint párbajtőr „B” kategóriájában kimagaslóan teljesített. A nyíregyházai versenyző mindkét fegyvernemben az első helyen végzett, ezzel pedig élete első, illetve második vk győzelmét szerezte. Paralimpiai ezüstérmes vívónk, Osváth Richárd szintén jó formába utazott a versenyre, tőrben arany, valamint kardban bronzérmes lett „A” kategóriában. Pisába egyetlen magyar női kerekesszékes vívóként, Krajnyák Zsuzsanna utazott ki. A többszörös paralimpiai ezüst-, és bronzérmesünk tőr fegyvernemben harmadikként, párbajtőrben pedig ötödikként végzett „A” kategóriában.

Az utolsó versenynapon a férfi kardcsapat remek szériában menetelt a döntőig. Az Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor és Göttlinger Dániel alkotta négyes az olaszokkal csapott össze a fináléba, ám szoros küzdelmet követően, 45:41 arányban maradtak alul mieink. A magyar kardcsapat így ezüstérmesként végzett a pisai kerekesszékes vívó világkupán.

Gratulálunk a versenyzőknek, és az őket felkészítő szakembereknek!