Menüpontok

Kiválóan szerepeltek mieink a paratriatlon világbajnokságon

Az Abu Dhabiban megrendezett rangos eseményen a magyar válogatottat, paralimpikonunk Boronkay Péter, valamint az elmúlt időszakban két világkupa érmet szerző Mocsári Bence képviselte. Mieink PTS5 kategóriában versenyeztek a forma-1-es pilóták által is használt pályán. Egy igazán népes, erős mezőnyben sikerült remekelniük, pár nappal az alhandrai világkupa szerepelésüket követően.

Rio de Janeiroban 9. helyen végző Boronkay Péter oszlopos tagja a hazai paratriatlon-válogatottnak, így az idei vb sem maradhatott ki számára. Elmondása szerint nagyon régen versenyzett két, egymást követő hétvégén, de szerencsére sikerült kipihennie magát és boldogan állt rajthoz. Peti számára voltak nehezítő körülmények, a kerékpárjának első kereke ütést kaphatott, így beleért a fékbe, a hivatalos szervízponton pedig nem volt hozzá megfelelő szerszám. „Így utólag úgy gondolom, hogy az eredményből ez nem vett el – meséli nekünk a 13. helyen befutó para-triatlonistánk -. Az úszást az elvártak szerint teljesítettem, a kerékpárt, a kis technikai problémámtól eltekintve nagyon élveztem, a forma 1-es pályán, futáson pedig még egy pozíciót hozva tudtam teljesíteni. Boldogan futottam át a célvonalon, hiszen ez volt a 14. világbajnokságom, amire kvalifikálhattam magam, és büszke vagyok rá, hogy 40 évesen is fel tudtam venni a fiatalokkal a versenyt. Köszönöm az edzőim munkáját, a családom és a szponzorok támogatását, valamint a szövetségnek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, hogy itt lehettem.” – Fejezte be gondolatát Boronkay Péter.

Mocsári Bence október elején az alanyai világkupán elsőként, majd pár héttel később az alhandrai nemzetközi versenyen másodikként végzett. Jó formájának köszönhetően izgatottan várta a világbajnokságon való szereplését. „Forma-1-es pályán versenyezni önmagában hatalmas élmény, főleg, ha a világ legjobb para-triatlonistái között lesz 6. az ember.” – kezdett bele Bence – „Már a verseny elején az úszáson sikerült a legjobb háromba kerülni, amit a kerékpár 20 km-es távján egy 42km/h-s átlaggal sikerült megtartanom. Aztán futáson mindent beleadva a 6. helyen végeztem. Ez a világbajnokságon elért eredményem azért nagy szó, mert két olyan sporttársat is sikerült megelőznöm, akik indultak a Paralimpián. Az Európa-bajnokságon hetedikként értem célba idén, ezt sikerült tovább javítanom ezzel az eredményemmel. Hozzá tudnék szokni ehhez a tendenciához, mert akkor pár év és ott lennék a világranglista elején. Összességében abszolút elégedett vagyok a teljesítményemmel, mindent kiadtam magamból, nincs hiányérzetem! – összegezte fiatal sportolónk, aki hosszú idő után szerzett ilyen szép eredményt para-triatlonistáink között a világbajnokságon.

Gratulálunk az elért eredményekhez a triatlonistáinknak, valamint az őket felkészítő szakembereknek is!