Menüpontok

Megtartotta cikluszáró elnökségi ülését az MPB

A tokiói Paralimpiai Játékokat megelőzően ülésezett utoljára a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöksége. Az azóta eltelt időszak eredményeiről, a paralimpiai jutalmazásról, valamint szabályzatok elfogadásáról szóló határozatokat a tagok egyhangúlag fogadták el, virtuális térben megrendezett ülésen.​

A 2020-as paralimpiai ciklusra megválasztott elnökség mandátumát az MPB Közgyűlése az elhalasztott paralimpia utánig meghosszabbította, így 2021. november végére kiírt tisztújítás előtt, a múlt hét végén ülésezett utoljára az MPB regnáló elnöksége.

Az ülésen a Magyar Paralimpiai Csapat sikereiről Szabó László az MPB elnöke tartott összefoglaló beszámolót. Az eredmények, sikerek összegzését követően napirendre került a paralimpiai eredmények után járó sportló és sportszakemberi jutalmazás kérdése, valamint az MPB zavartalan működéséhez szükséges szabályzatok elfogadását tartalmazó előterjesztések, melyeket az elnökség egybehangzóan támogatott.

Szabó László elmondta, a mögöttünk álló időszakban nagyszerű eredmények szemtanúi lehettünk, az elkövetkezendő időszakban is folytatnunk kell a munkát, melynek célja többek között a hazai parasport mozgalom népszerűsítése.

Ahogy arról már korábban tájékoztatást adtunk, az MPB Elnöksége 2021. november 25.-ére hívta össze az MPB Tisztújító Közgyűlését, melyre a Jelölő Bizottság november 12-éig várja a jelölésket.