Menüpontok

Tardos Jánost választották az IBSA Judo Bizottság elnöknek a Nemzetközi Látássérültek Sportszövetségénél

A Nemzetközi Látássérültek Sportszövetségének (IBSA) Végrehajtó Bizottsági döntése értelmében, 2021-től 2025-ig ismét magyar sportszakember vezetheti judo sportági bizottságot.

Korábban ezt a tisztséget a magyar paralimpiai bronzérmes judos, Biró Norbert látta el, őt váltja a vezetői pozícióban Tardos János. Biró az elkövetkező elnökségi ciklusban várhatóan fejlesztési igazgatóként segíti a sportág munkáját, míg Braun Ákos továbbra is IT igazgatói feladatkörben maradhat.

Tardos János fiatalon ismerkedett meg a judoval, sportolói pályafutása 1965-ben kezdődött. Felnőttként nemzetközi versenyeken vett részt és kimagaslóan teljesített egész karrierje alatt. Az aktív versenyzést követően, 2000-ben sportszakemberként, épekkel kezdett el foglalkozni, majd egy évvel később munkát vállalt az IBSA Judo Bizottságnál, mint versenybíró. Az azóta eltelt idő alatt számos nemzetközi versenyen vezetett küzdelmeket, két paralimpián pedig sportigazgatóként irányította a sportág versenyeit. A hazai rendezésű nemzetközi látássérült judo versenyek lebonyolításában is kimagasló segítséget nyújtott.

Tardos János hűen szeretett sportága mellett, mindig szem előtt tartotta a magyar parasport mozgalom érdekeit, így 2008-2013 között elnökségi tagként segítette a Magyar Paralimpiai Bizottság munkáját.

Fotó: ijf.org